Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

BLOG: Restart Sparty zafungoval rychle. V Plzni o tom vědí své

Pak že to nejde. Před pár dny se zdálo, že návrat Bořka Dočkala do Sparty bude znamenat konec Guélora Kangy v pražském týmu, ale teď je všechno jinak. Dva kohouti na jednom smetišti se nepoprali, naopak, táhli za jeden provaz.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

To, co se ještě před nedávnem zdálo být nemožné, najednou fungovalo. Dokonce tak, že Viktoria Plzeň odjela z Letné jako spráskaný pes. Kanga pochopil, že není ředitelem zeměkoule, řekl to trenérovi a Zdeněk Ščasný mu dal šanci. Nakonec z toho byly čtyři góly v plzeňské brance a vzkaz lize, že restart sparťanského týmu se daří až nečekaně rychle.

Fotbalista od pánaboha Kanga a myslitel Dočkal ukázali, že když se dají dohromady, může to Spartě jenom prospět. Vypadá to, že umějí zkrotit svá ega v zájmu týmu a je jisté, že ani oni nepřijdou zkrátka.

Je to vítězství rozumu ze všech stran. Ze strany hráčů i vedení týmu, který se vrací do role respektovaného a obávaného rychleji, než se všeobecně čekalo.

Bořek Dočkal po vítězství nad Baníkem
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Přiznávám, že všeobecně jsem to nečekal ani já, ale jsem rád, že tohle odvážné využití dvou skvělých fotbalistů funguje. Vždycky mi přišlo, že nevyužívat kvalit těch mimořádně nadaných hráčů kvůli množství běhavých bojovníků je škoda. Ale častá praxe, protože některá ega nezkrotíte, dokazovala opak. Teď se zdá, že v Praze na Letné se to podařilo.

Sparta má na nové cestě až nečekaně pevný krok. S Tomášem Rosickým na postu sportovního ředitele se najednou zdá, že všechno konání po dlouhém čase dostává smysl. Nevím, jak moc se na tom bývalý fotbalista Arsenalu a kapitán české reprezentace podílí, ale jeho příchod do funkce se hodně shoduje s tím, kdy Sparta zase přestala fungovat jako lovná zvěř a opět se vrací do pozice lovce.

Český fotbal potřebuje silné týmy a Sparta se po době tápání vrací na své místo. Teď to ještě bude muset potvrdit 13. dubna v derby s rozjetou Slavií. Na ten zápas se už těším a potom v nadstavbě by to měl být teprve ten správný fotbalový masakr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články