Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: První dva trenéři padli, další jsou v ohrožení

Nejdřív chvála a velké plány, ale když to neklapne: nazdar. Tak to v životě chodí a v životě fotbalového trenéra zvlášť. Jozef Weber i Tomáš Hejdušek se o tom v téhle ligové sezoně přesvědčili jako první.

Jozef Weber
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Weber teď asi bude Mladou Boleslav objíždět hodně velkým obloukem. Protože tam po debaklu 1:5 skončilo jeho krátké angažmá v Hradci Králové a to předchozí, jen o něco delší, z něhož ho také vyhodili předčasně, měl právě v Boleslavi.

Co ale máte dělat, když mančaft nešlape tak, jak si všichni představovali a ještě k tomu v Hradci postavili za velké peníze nový stadion, takže chtějí, aby se ty prašule vyplatily, a to tak, že hned. A protože vyhodit půlku týmu nemůžete, letí trenér.

Tak skončilo i první angažmá v nejvyšší tuzemské soutěži pro Hejduška, kterého ještě nedávno plácali v Karviné po zádech, když dovedl tým do první ligy.

Ti chlapi ale vědí, s čím do toho jdou... A jdou do toho. Takže jejich odpovědnost je jasná, a kdyby to takhle fungovalo všude, tak by to světu nejspíš prospělo.

Ne všechno kolem mi ale připadá tak na férovku, jak by ve sportu mělo být. Moc mi nelícuje například takové to obligátní děkování za všechno, jak je to kvalitní odborník a jak všechny rozchod mrzí – slova, slova, slova...

Teď to předvedl třeba hradecký sportovní ředitel Jiří Sabou: "Situaci kolem trenéra beru částečně na sebe... Tlak na něho by teď ještě po výsledcích stoupal, takže je lepší si přiznat chybu včas a přistoupit k nápravě," vzkázal s tím, že nedocenil, jak těžké to Weber bude mít... Jo, aspoň přiznal spoluvinu. Ale co s tím? Nic. Sabou zůstal, zatímco spoluviník dostal padáka.

Sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk to jako bývalý reprezentant vzal víc napřímo. Poděkoval Hejduškovi a napsal, že mužstvo potřebuje nový impulz.

A ten by asi přivítali i jinde. Protože je dost možné, že s levou falší půjdou další...

Hodně nahnuté to má Radoslav Látal v Jablonci, který jako jediný ještě nevyhrál. Sice pětkrát remizoval, naposledy v derby s Libercem, ale ani hra zatím neoslnila.

A mračna se stahují i nad Pavlem Vrbou, o jehož kvalitách není třeba polemizovat, ale ani on stále nedokázal zvednout Zlín z posledního místa tabulky, kam je přitlačil i poslední výprask 1:7 doma s Plzní. Výsledkem jsou čtyři body a nejhorší skóre v lize 6:19.

Jenže všechno může být nakonec úplně jinak, protože jak známo: je to kulatý(é). A na to jsou někdy i ty největší trenérské kapacity krátký(é).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články