Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

BLOG: Priske Spartu stále nenastartoval. Hledá, nebo tápe?

Český fotbalový obr se potácí ligou a inkasuje úder za úderem jako boxer v ringu. Sparta po úvodní porážce před svými fanoušky s Libercem 1:2 vyhrála tři následující zápasy, i když nikdy neodehrála celý zápas dobře. Ale pak přišla série čtyř remíz, která ještě neskončila.

Jeden z největších favoritů už ztratil v sezoně 11 bodů, což v konkurenci soupeřů, jako jsou Plzeň a Slavia, nejspíš znamená, že útok na titul dopadne stejně jako předčasně ukončená sparťanská cesta do evropských pohárů.

A jak to vidí trenér Brian Priske?

Po remíze v Jablonci 1:1 v 6. kole dánský sympaťák konstatoval, že to byl nejhorší výkon v sezoně. "Nehráli jsme dobře v ofenzivě ani v defenzivě. Přitom jsme začali dobře a dali jsme gól. Ale pak šel nás výkon dolů a pokračovalo to i po přestávce. Měli jsme sice velmi dominantní držení míče, hráli jsme přesilovku, ale chyběla kvalita. Je to moje zodpovědnost," přiznal kouč a snažil se i na tom špatném najít něco pozitivního. "Nevím, jestli je to varování, ale je to signál, že musíme přidat v kvalitě," prohlásil.

Jenže do příštího kola Sparta moc kvality nepřidala a uhrála v Praze remízu 0:0 se Zlínem. Priske zase zůstal optimistický.

"Nevidím problémy, ale výzvy. Jsme tým, který se trápí s vytvářením šancí a střílením gólů proti velmi defenzivně laděným týmům, s nimiž hrajeme od začátku sezony. Soupeři zaparkují autobus, kvůli čemuž si těžce vypracováváme příležitosti a dáváme góly. Musíme se chopit výzvy, zlepšit se a hrát lépe v ofenzivě. Je evidentní, že v utkáních dominujeme, ale z té dominance si nevytvoříme dostatek šance. Zlín taky mohl skórovat a mohl si odvést tři body," přiznal Dán a podle jeho slov to vypadalo, že nejspíš netušil, jak Sparta proti většině soupeřů v lize bude muset překonávat urputnou obranu. To byl ale asi jediný.

A o minulém víkendu vedla Sparta v Teplicích 2:0, ale zase přivezla jen bod za výsledek 2:2. A co na to trenér?

"Všichni v týmu dělají vše pro to, abychom vyhráli. V posledních zápasech nemůžu z hlediska přístupu nikomu nic vytknout. Vytvořili jsme si i dost šancí. Neděláme ale správná rozhodnutí v klíčových momentech, a to jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Jsme ve Spartě a očekávání jsou větší, i my od sebe očekáváme víc."

Tak to je tedy pravda. Ale tím, kdo by měl Spartu nastartovat, je právě Priske. Zatím to však vypadá, že tenhle příjemný chlapík tak trochu neví, za který konec to vzít.

A jen si říkám, kolik času na splnění těchto očekávání Priske dostane. Velké a bohaté týmy chtějí výsledky nejpozději hned, a když se k tomu přidá ještě výkon, který stále neodpovídá tomu, co touží vidět vedení Sparty i fanoušci, kteří chodí stále v hojném počtu.

Proto je dost možné, že se dánský kouč pomalu blíží limitu trpělivosti. Ta na Letné není nijak přehnaná, životnost trenéra není v průměru ani sezona a Priske je za posledních deset let už čtrnáctým koučem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články