Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

BLOG: Komise rozhodčích ukázala zuby – jde z ní strach jako z naštvané čivavy

Komise rozhodčích FAČR ukázala, jak umí být tvrdá. Poté, co Milan Matějček a Martin Nenadál pomohli v baráži pohřbít postupové ambice Jihlavy, která hrála s Karvinou 1:2 a 1:1, budou v příští sezoně pískat maximálně ČFL a MSF. A tuzemský fotbalový národ by si měl být jistý, že komisi jde o jen o čistotu fotbalu a za tím tvrdě půjde.

Ani nevíte, jak rád bych se mýlil, ale ve stojatých vodách českého fotbalového rybníku mi to přišlo jen jako další plácnutí do vody. Protože se ozvaly kluby, protože zareagovala veřejnost – tak něco udělat musíme.

A jak si řekli, tak taky udělali. Jenže co Petr Ardeleanu, který připískával Příbrami v odvetě se Zbrojovkou Brno? Proč ten dostal za evidentní pomoc domácímu týmu jen distanc pro úvod sezony, a ne sešup z profesionálních soutěží? Zbrojovka si asi málo stěžovala...

No, jasně, vždyť nevyhodnotil špatně žádnou fatální situaci. Občas pískl ofsajd, který nebyl, obrátil faul a v zápase, který dvakrát diváci přerušili celkem téměř na tři minuty, nastavil nakonec jen tři minuty... Jeho hodinky bych nechtěl mít.

Už před lety mi jeden zkušený rozhodčí vysvětloval, že když je sudí ovlivněný, tak to nepoznáte podle toho, že otáčí krizové momenty, ale stopne akci už v zárodku hřiště, nenechá ji rozjet.

Stejně jako když Ardeleanu v samém závěru obrátil evidentní faul Chaluše na Růska, po němž příbramský hráč už běžel zpět, aby čelil přímému kopu hostů, ale rozhodčí, který stál tři metry od zákroku, ho (ne)pochopitelně otočil.

Pár podobných rozhodnutí pak jen zruší soustředění hráčů postiženého týmu na hru. Ardeleanuovi ještě hodně pomohla neschopnost brněnských fotbalistů vytvořit si větší šanci, takže nemusel nést kůži na trh.

Chtěl bych ale vidět, jak by se zachoval, kdyby měl proti Příbrami písknout v poslední minutě penaltu. Pak by možná do třetí ligy šel taky, protože to už by bylo vidět opravdu hodně.

Takže, suma sumárum: nic se neděje, všechno je při starém. Pánové Jozef Chovanec, šéf komise, i místopředseda Martin Wilczek vzkázali do Jihlavy, odkud je předtím vyzvali k rezignaci, že je jim to strašně líto.

Fotbaloví fanoušci si vzpomněli na přepisy fotbalových odposlechů (proti Jardovi přece nikdo nepude) a všechno pokračuje dál. Máme tu nadstavbu, Slavii to kope, video běží, náklady rostou, jen lidi holt zůstávají stejní.

Fotbal fokus podcast: Zařízli Brno i Jihlavu sudí? POSLECHNĚTE SI:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články