Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: Když metr neměří všem stejně

Dvojí metr. To je vždycky problém. Jeden má sto centimetrů takhle dlouhých a druhý úplně jinak. O tom se zmínil po porážce Bohemians se Slavií kouč skromnějšího souseda červenobílého lídra ligy z pražských Vršovic.

Zleva Provod ze Slavie, Vodháněl z Bohemians a Hellebrand ze Slavie
zdroj: ČTK

Slavia hraje nyní nejlepší fotbal v republice, dělá dobré jméno i v zahraničí, ale to ještě neznamená, že pro ni budou platit jiné podmínky, než pro ostatní.

Klusáčka naštvalo, že tým k jehož stadionu to má z Ďolíčku dvě stanice tramvají, nehrál ve středu kvůli devíti nakaženým hráčům, zatímco ostatní při nákaze koronavirem flikují sestavy jak jen mohou.

Opava, která tančí nad propastí sestupu, drandí do Liberce s dorostenci, protože má v týmu čtrnáct fotbalistů s pozitivním testem na Covid-19.

No, nic, zkrátka hygiena rozhoduje všude jinak... řekl jsem si. Jenže kouč Klokanů tvrdí, že je to ještě jinak.

"Nechápu, jak je možné, že si někdo udělá jedny testy, druhé, pak jde na třetí. Já byl pozitivní, neměl jsem žádné příznaky a bylo mi řečeno, že nemůžu mít další testy. Stejně tak jsme měli hráče, kteří byli pozitivní a nemohli na další testy. To je hrubé narušení regulérnosti soutěže," řekl po porážce 1:2 se Slavií.

Na dotaz, jak to tehdy přesně bylo, odpověděl trenér klokanů jasně: "Náš doktor mi řekl, že když jakmile jsme pozitivní, tak je tam desetidenní karanténa, takže to, co se stalo, mi přijde nefér. Přijde mi nenormální, že Slavia má dva testy a hráč pak jde ještě na třetí, když je v karanténě. To je tak pohádkový příběh, že já už jsem na pohádky starý," konstatoval kouč den po utkání s tím, že takhle postavené to mají všichni.

"Jste pozitivní, tak nesmíte nikam chodit. Tak jsou pravdila nastavená, máte karanténu, tak máte být doma," vysvětloval Klusáček do telefonu svůj pohled na věc.

Nejde tedy o to, že testy byly chybně vyhodnoceny a poté se ukázalo, že slávisti jsou zdraví jako řípy a zatímco ve středu ve Zlíně nehráli, do Ďolíčku přijeli. Ale o to, že si podle všeho mohli dovolit víc než ostatní. Pravidla jsou přece jen jedna. Jenže jak se zdá, pohled na ně je různý.

"Celý podzim nám chybělo šest, osm, deset hráčů a nikdo se nad tím nepozastavoval. Nutili nás hrát až v neregulérních podmínkách. V Budějovicích se odložil zápas kvůli dvěma (jejich) hráčům, nám do Budějovic chybělo asi jedenáct nebo dvanáct hráčů a museli jsme hrát..." poznamenal Klusáček.

Zatímco Klusáček je nejspíš spravedlivě naštvaný, šéf Slavie Jaroslav Tvrdík vidí jako poškozený svůj celek. "Jestli kdokoliv vidí výhodu v tom, že týden netrénujete, chodíte po testech a stresujete se o své rodiny, je blázen," řekl předseda představenstva Slavie.

I trenér červenobílé fotbalové síly Jindřich Trpišovský hovoří o strastiplném týdnu slávistů. "Názor Bohemky nechci komentovat. Pro nás to bylo složité. V pondělí jsme se dozvěděli, že devět lidí je pozitivních. Až do čtvrtka jsme si mysleli, že jsme nakaženi. Pokud si někdo myslí, že to pro nás a naše rodiny bylo příjemné, tak určitě ne. Spousta z nás rušila svátky, báli jsme se, že jsme nakazili blízké. Byli jsme do toho takhle vrženi, nic s tím neuděláme. Nikomu bych to nepřál zažít," řekl kouč Slavie.

Souhlas, já taky ne. Nepodezírám Slavii, že by z toho měla radost a že by si snad měla nechat udělat pozitivní testy, aby si místo cesty do Zlína, mohla odpočinout, ale jestli je to tak, jak říká Klusáček – je něco špatně.

A jestli ten metr není dvojí, je určitě alespoň divný. A staré úsloví o tom, jak jsou si všichni rovni, jen někteří jsou si rovnější, je zpátky. Jsem moc zvědavý, jak se k tomu postaví ti, co za ligu odpovídají.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články