Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

BLOG: Derby je až v neděli, ale jeden vítěz už je znám...

Když to znáš, jde to snáz. Zkusím nějak rozumně sesumírovat poměrně známou realitu, podle níž ne všechno, co si myslíme, že by mělo být naprosto normální, také normální je. A přitom to normální normálně funguje.

Nejen v tomto kraji nebývá totiž úplně zvykem, aby se chlap choval jako chlap, nehledal výmluvy, nepřipravoval si únikové cesty a házel odpovědnost na jiné, a když dojdou, tak si najde další viníky.

Chcete příklad? Začněte třeba u tuzemských politiků, ale i ve sportu jich najdete dost.

Jako balzám pak působí, když po vydřené remíze fotbalistů Slavie na stadionu Arsenalu v Londýně zjistíte, že trenér Jindřich Trpišovský zůstal normální. A upozorňuji: nejsem slávista.

Od postupu přes Glasgow Rangers do čtvrtfinále Evropské ligy řešil kouč, jenž byl nedávno v Česku vyhlášen trenérem minulého roku, jeden problém za druhým.

Kromě Kolářova i Kúdelova zranění, u něhož UEFA řeší i nařčení z rasismu, covidů u hráčů a nakonec i remízy v Brně se musel smířit s tím, že mu odjeli téměř všichni hráči v reprezentační pauze pryč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Slavia Praha

Jenže on zase slepil sestavu na Arsenal tak, že Slavia šanci na postup nejen udržela, ale ještě ji zvětšila. A po remíze 1:1 se vyjádřil i k nedělnímu derby se Spartou. "Je to pro oba stejné. Vždyť Sparta hrála ve středu taky pohár," řekl.

Jenže velký rival Slavie, jenž pod trenérem Pavlem Vrbou už zase ukazuje svaly i sebevědomí, v českém poháru doma porazil 4:1 Jablonec. Takže suma sumárum: Sparta hrála o den dřív, určitě nevydala tolik sil jako Slavia proti Arsenalu, nemusela cestovat, reprezentantů taky nemají na Letné tolik jako v Edenu a...

Proč si tedy podle starých zvyků trošku nepobrečet. To přece nikdy neuškodí. Myslet na zadní vrátka, co kdyby to v neděli nevyšlo...

Derby řešil i Fotbal fokus podcast, který naleznete také na Spotify a dalších podcastových aplikacích:

Jenže Trpišovský to neudělal.

Mám problém, tak ho řeším, je můj, tak ho řeším já. Jak snadné, že?

Chlapík, který pomohl Slavii oprášit zašlé jméno i v Evropě, tímhle způsobem vyrábí z ligových nýmandů opory a z regionálních hvězd hvězdy skutečné. Hodně by vám o tom řekli například ve West Hamu.

Tahle medicína se bere způsobem: Nebreč a makej.

A zdá se, že Trpišovského kapky zabírají a není třeba si jejich účinky ověřovat, protože třeba na rozdíl od Sputniku V jsou odzkoušeny staletími, a když se správně dávkují, fungují bezvadně.

Takže - nevím jak vy, ale já jednoho vítěze nedělního derby mám už teď.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Jablonec
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články