Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baník pyká za chování fanoušků, pokuta neminula ani Slavii či Plzeň

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uložila Baníku Ostrava pokutu 160 tisíc korun za masivní použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu, které vedly k opakovanému přerušení prestižního utkání proti Spartě. V jiném duelu 13. kola se podobně provinily Slavia s Plzní. Pražané zaplatí 70 tisíc korun, západočeský klub 40 tisíc.

Fanoušci Baníku Ostrava v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Fanoušci Baníku použili v očekávaném šlágru více než 70 kusů pyrotechniky. "K masivnímu použití pyrotechniky došlo z jejich strany v aktuálním soutěžním ročníku v domácích i venkovních utkáních opakovaně. Disciplinární komise LFA proto ve svém rozhodnutí zohlednila recidivu. Navíc tentokrát došlo dokonce k několika přerušením zápasu a pozdržení navázání doby hry. Kromě toho byl duel přerušen i kvůli vhazování konfet na hrací plochu," uvedl v komuniké předseda disciplinárky Richard Baček.

Disciplinární komise zahájila řízení i se Spartou kvůli použití pyrotechniky vedoucí k přerušení střetnutí 14. kola s Teplicemi.

Obhájce titulu Slavia musí zaplatit pokutu kvůli použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hřiště proti Plzni. Příznivci Viktorie se vedle vhazování věcí na plochu provinili i nevhodnými pokřiky.

Už před týdnem disciplinární komise potrestala sešívané pokutou 150 tisíc korun za napadení funkcionářů Sigmy Olomouc skupinou osob při odjezdu ze stadionu po dohrávce 3. kola první ligy. Červenobílí pochybili při pořadatelské službě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články