Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baník loupil v Ďolíčku, Bohemians poprvé v sezoně doma padli

Žádná fotbalová hitparáda se ve vršovickém Ďolíčku v úvodním zápase 19. kola nekonala a Bohemians poprvé v tomoto ligovém ročníku před svými fanoušky padli. Hostům z Ostravy, kteří na hřišti soupeře vyhráli naposledy v srpnu a od té doby pětkrát neuspěli a jednou remizovali, vystřelili tři body v 57. minutě Diop a v závěru po jedné z mála hezkých akcí zápasu Kuzmanovič. Baník vyhrál 2:0 a postoupil na čtvrté místo v tabulce, Bohemians jsou jedenáctí. 

Daniel Köstl a Robert Hrubý, Bohemians - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

První větší příležitost si v páté minutě vypracoval Baník, jenže hlavička Jakuba Pokorného skončila vedle. Poté se v Ďolíčku dlouho nic zajímavého nedělo. Domácí poprvé výrazněji zahrozili až po půl hodině hry, kdy Ugwuovo bodlo minulo branku.

Poté si "Klokani" vypracovali sérii šancí. Hronkova střela trefila přímo brankáře Laštůvku. Následně Havel přihrál před branku Ugwuovi, který v pádu vystřelil a hostující kapitán Fleišman jeho pokus špičkou kopačky vychýlil na roh. Po něm zahrozil Hronek hlavičkou, kterou Laštůvka vytáhl na další roh.

Baník dal o sobě vědět až před koncem poločasu, kdy Jiráskovu střelu zpoza vápna vyrazil brankář Le Giang na roh.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bohemians - Ostrava

Bohemians byli aktivnější i v úvodu druhého poločasu, ale skóre otevřeli Slezané. Kuzmanovič našel ve vápně Diopa, jenž přesně zakončil k tyči. Pražané doma inkasovali po 372 minutách.

Domácí však nedokázali Ostravu zatlačit a vypracovat si gólovou šanci. V 73. minutě došlo v šestnáctce hostů ke kontaktu mezi Procházkou a domácím Havlem. Sudí Cieslar po konzultaci s videorozhodčím ale penaltu neodpískal.

"Viděli jsme to na mobilu, takže to není úplně kvalitní záběr, ale vypadalo to na faul. Chápu, že rozhodčí to nemusí na hřišti v první chvíli vidět, a je to otázka VARu, který je k dispozici," prohlásil kouč Bohemians Luděk Klusáček. Na opačné straně se míč otřel o ruku domácího Hronka, ale Cieslar po další debatě s videorozhodčím pokutový kop znovu nenařídil.

V 82. minutě si tak hosté pojistili vítězství. Jirásek přihrál volnému Fleišmanovi, který našel ve vápně Kuzmanoviče a srbský útočník přidal druhou trefu Baníku.

Ostrava porazila Bohemians v lize popáté za sebou. "Klokani" v Ďolíčku v nejvyšší soutěži prohráli poprvé od května a vyhráli jediné z posledních šesti utkání.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:2 (0:0)

Branky: 57. Diop, 82. Kuzmanovič. Rozhodčí: Cieslar - Moláček, Vitner - Ardeleanu (video). ŽK: Fillo (Ostrava). Diváci: 4012.

Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Krch - Havel, Vacek (58. Vacek), Jindřišek (79. Keita), Hronek, Podaný - Ugwu (88. Nečas), Vodháněl. Trenér: Klusáček.

Ostrava: Laštůvka - Fillo, J. Pokorný, Stronati, Fleišman - Reiter (66. Procházka), Jirásek, Hrubý, Granečný (51. De Azevedo) - Kuzmanovič, Diop (90. Šindelář). Trenér: Páník.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Zápas byl pro nás hodně nešťastný. V poli byla hra vyrovnaná, možná jsme byli trošku aktivnější. Fotbal rozhoduje produktivita, hra v šestnáctkách. Tam nás Baník hlavně ve druhé půli přetlačil, a proto byl úspěšnější a vyhrál. V šestnáctce jsme měli několik ofenzivních situací. Spíš jsme se tam dostávali silou než kvalitou a bohužel jsme ty situace nedokázali dohrát."

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Pro nás nesmírně těžké utkání. Dostali jsme se pod tlak tím, že jsme doma minulé utkání s Opavou jenom remizovali. Věřili jsme, že tady můžeme udělat body. To bylo cílem. Začátek z naší strany dobrý. Potom tam bylo moc soubojů, nedohrávali jsme akce vepředu a dostávali jsme se pod tlak po propadlých míčích. Přežili jsme situaci kolem tyče. Věděli jsme, že kdo dá tady gól, má šanci zvítězit. Bohemka má doma dobré statistiky a my si toho vítězství nesmírně ceníme. Dokud jsme nedali druhý gól, lítalo to kolem naší branky. Tím, že jsme tam dali Procházku, jsme tlak domácích otupili a utkání jsme dohráli v klidu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články