Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Zlé jazyky jsme umlčeli. Třeba uhrajeme dobrý výsledek i se Švédy, doufá Kafka

Riga – Když se postavil proti Lotyšům do branky, zachytal si na devátém mistrovství světa. A legenda české reprezentace Tomáš Kafka znovu ukázal, že ještě zdaleka nepatří do starého železa. Třiadvaceti úspěšnými zákroky pomohl k triumfu 9:3. Osmatřicetiletý matador po zápase přiznal, že od domácích čekal větší odpor. Výsledek ale podle něj umlčel všechny kritiky národního týmu a dodá hráčům sebevědomí.

Tomáš Kafka
zdroj: ceskyflorbal.cz autor: Martin Flousek

"Čekal jsem, že budou třeba dvě třetiny schopní fyzicky hrát ten svůj agresivní, rychlý florbal a třeba ve třetí se nich už podepíše včerejší zápas se Švédy. Ale my jsme jim produktivitou v první třetině hrozně nalomili sebevědomí a oni se museli cítit před plnou halou blbě," řekl Kafka.

V sobotu tým s Lukášem Součkem v brance vyhrál nad Norskem 8:4 a proti Lotyšsku Češi také potvrdili roli favorita. "Je to super. Před tímhle zápasem jsme měli hodně respekt z Lotyšů, protože včera předvedli dobrý výkon. Věděli jsme, že přijde hodně diváků. Včera tady bylo osm tisíc, tak jsme věděli, že je poženou kupředu. Oba dva zápasy jsme zvládli velmi, velmi dobře a ten druhý až nečekaně," podotkl Kafka.

Češi v dvouletém přípravném cyklu hráli převážně zápasy Euro Florball Tour se Švédy, Finy a Švýcary, v kterých ani jednou neuspěli. A přestože v duelech s papírově slabšími soupeře nezaváhali, potřebovali na startu šampionátu pozvednout sebevědomí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih florbalového utkání Lotyšsko - Česko

"Věřím, že se nám to povedlo. Já jsem to říkal i před turnajem, že když zvládneme tyhle první dva zápasy, tak to bude určitě dobrý šampionát. Tým se zklidní, bude si věřit a zatím nám to všechno klape. Uvidíme, třeba můžeme zahrát i dobrý výsledek se Švédy," vyhlíží úterní duel o první místo v základní skupině B.

"Takové ty zlé jazyky, které nám po těch dvou letech věštily nějaké tragické výsledky, jsme umlčeli. Se Švédy to bude spíš zápas pro radost. Chceme si ho užít, snad přijdou nějací diváci. Ale proč to nezkusit s nimi uspět? Uvidíme, jakou budou mít trenéři strategii, je potom den volna, nemáme se proč šetřit. A pak bude hlavní čtvrtfinále. Na to se budeme soustředit," doplnil gólman Tatranu Střešovice.

Přestože měl zápas s Lotyši jednoznačný průběh, Kafka si dobře zachytal. "Já jsem si ho užil. Hned v první minutě tam byla taková celkem těžká střela. Chytil jsem ji, tak jsem si říkal, že je to dobrý začátek a už to půjde. Pak nějaké zajímavé a pěkné zákroky byly. S těmi góly jsem asi těžko mohl něco dělat, takže jsem se svým výkonem spokojený. Třeba ještě nejsem starej," smál se Kafka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články