Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zklamaní Češi: Finové jsou hratelnější než Švédové, snad přijde náš den

Curych - Místo vítězného pozápasového tanečku se čeští florbalisté po nečekané prohře s Lotyšskem trousili zklamaně do kabiny. Výrazně si zkomplikovali cestu za medailí, protože nyní pro ně budou překážkou namísto plánovaných Švédů v semifinále už ve čtvrtfinále Finové a pak případně Švýcaři.

Vojtěch Skalík
zdroj: florbal.cz

"Je to hodně velká komplikace. To, co jsme předvedli, byl žalostný výkon. Dokázali jsme se dobře zvednout, vedli jsme 4:2, ale co jsme předváděli, bylo hrozné," řekl útočník Martin Tokoš, jenž se v úvodu třetí třetiny zařadil mezi hráče, kteří spálili obrovské šance. "Jediné pozitivní je, že jdeme na Finy, kteří jsou určitě hratelnější než v semifinále Švédi."

Nováček na světovém šampionátu byl přesvědčen, že český tým pracoval na sto procent. "Ale prohráli jsme strašně moc soubojů, nedali jsme hodně prázdných bran, já i další kluci. Žalostné zakončení, dvě třetiny jsme nedali gól," pokračoval Tokoš.

Lotyši hrají tvrdý florbal, na což se Češi připravovali, ale nakonec je sok zaskočil. "I já si odnesl hodně šrámů, dostal jsem tři čtyři rány v první třetině. Hráli tělem důrazněji, to my nepředvedli, důraz byl tak 70 ku 30 pro ně. Rvali se, řezali nás, vycházelo jim to a vyhráli," doplnil střelec Vítkovic.

Kapitán Milan Fridrich doufá, že se tým zvedne. "Doufáme, že teď zase přijde náš den," prohlásil. Je rád, že má mužstvo před sebou první volný den. "Přijde vhod. Musíme si promluvit mezi sebou a připravit se na rozhodující zápas, který nás teď čeká." Prohra prý nic nemění na medailovém snu. "Musíme se dostat do formy, myslet na to a udělat o sto procent víc v každém souboji. Máme teď mnohem těžšího soupeře pro čtvrtfinále, ale z cílů se nic nemění," řekl Fridrich.

Lotyši si užívají euforii a přes Němce či Rusy se jim otevírá šance na historický postup do semifinále. "Snili jsme o takovém vítězství řadu let. I na minulých mistrovstvích světa jsme o tom mluvili, že zkusíme porazit někoho z té silné čtyřky, a konečně to vyšlo," jásal útočník Atis Blinds.

"Je krásné vidět české kluky, jak jsou ti smutní, a nám se splnil sen. Před šampionátem s námi média i ostatní nepočítali jako se srovnatelným soupeřem. V srdcích jsme to celou dobu měli, že jednou takto vyhrajeme. Jsme velice šťastní, budeme si to užívat tak hodinu a musíme koukat zase dopředu. Je dobře, že máme zítra volný den," dodal Blinds.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy českých florbalistů na porážku s Lotyšskem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články