Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vítkovice vstaly z mrtvých. V prodloužení rozhodl Gattnar. Tatran si vyšlápl na Boleslav

Dramatický závěr nabídlo čtvrté čtvrtfinálové utkání mezi pražskými Bohemians a Vítkovicemi. Pražští Bohemians vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s vedením 5:1 a zdálo se, že se jim podaří vzájemnou sérii srovnat na 2:2 na zápasy. Vítkovičtí ovšem předvedli ukázkový obrat, který šest vteřin před koncem dokonal Jan Šebesta. V prodloužení rozhodl Martin Gattnar. Vítězství slavili rovněž florbalisté Tatranu Střešovice, kteří si poradili s Mladou Boleslaví 4:5.

Martin Gattnar (uprostřed)
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Bohemians prolomili bezbrankový stav v 15. minutě a hned dvěma góly během 27 sekund unikli do náskoku 2:0. Skóre otevřel Karel Petrák a vzápětí se prosadil Patrik Rozkovec. Po 27 sekundách druhé části snížil Jiří Besta, ale v polovině zápasu se radovali opět domácí díky Martinu Kisugitemu a brankami v 34. a 39. minutě zvýšil Jan Řehoř.

Třetí třetinu ale ovládly Vítkovice. Nejdříve je vrátil do hry Ondřej Vítovec, v 52. minutě skóroval Jan Šebesta a v čase 57:52 snížil na rozdíl jediného gólu Adam Delong. Šest sekund před vypršením běžné hrací doby vynutil prodloužení druhým gólem v utkání Šebesta. V nastavení se po Delongově přihrávce prosadil ve velkém brankovišti po souboji s Kisugitem Martin Gattnar.

"Jsme rádi za vítězství, které se nerodilo vůbec lehce a stálo nás hodně sil. Dostali jsme se do hodně šikovné situace, ale není dobojováno. Je to 3:1 a hraje se na čtyři výhry. Cítíme, že by to mohl být zlomový okamžik, ale..." řekl trenér Vítkovic Martiník.

Livesport superliga florbalistů - semifinále play off; 4. zápasy:

FbŠ Bohemians - 1. SC Vítkovice 5:6 v prodl. (2:0, 3:1, 0:4 - 0:1)
Branky: 34. a 40. Řehoř, 15. K. Petrák, 15. Rozkovec, 31. Kisugite - 52. a 60. Jan Šebesta, 21. Besta, 44. O. Vítovec, 58. Delong, 64. M. Gattnar. Stav série: 1:3.

Tatran vyzrál na Boleslav

Mladá Boleslav nenavázala na sobotní domácí výhru 6:2, přestože vedla 2:0, 3:1 i 4:3. Tatran, který do startu semifinále držel sérii 30 výher a byl v sezoně neporažený, tak nepustil soupeře v repríze superfinále k postupovému mečbolu.

Do vedení se dostali domácí už po 24 sekundách díky přesné trefě Milana Tomašíka. Ve 12. minutě zvýšil v přesilové hře při vyloučení Tomáše Hanáka po kombinaci a finální přihrávce Michala Sládka kapitán Středočechů Jan Natov. Vzápětí pomohla domácímu Lukáši Bauerovi tyč po střele Marka Beneše.

Gólman Mladé Boleslavi držel čistý štít do poloviny utkání, kdy jej překonal při trestu Martina Tokoše v přesilové hře David Šimek. Za 72 sekund ale vrátil mistrovi z minulých dvou let dvoubrankový náskok Ronald Gašparík.

Ve 44. minutě usměrnil přihrávku kapitána Střešovic Ondřeje Němečka za Bauera Jonáš Kreysa a v čase 51:41 při vyloučení Lukáše Punčocháře vyrovnal ze standardní situace Marek Beneš. Sudí Přemysl Bališ a Peter Varga po trenérské výzvě Mladé Boleslavi rozehrávku zkontrolovali u videa a gól uznali.

Za 44 sekund Marek Beneš proměnil Hanákovu přihrávku, ale tentokrát branka po trenérské výzvě neplatila. Naopak při vyloučení Pavla Sládečka vrátil domácím v 56. minutě náskok Sládek. Za 32 vteřin ale odpověděl z dorážky Hanák a v čase 57:51 rozhodl chytře zpoza branky lobem o Bauera Marek Beneš.

"Když jsou zápasy takto vyrovnané, tak rozhodují šílené detaily. Dneska jsme to viděli. Dvakrát bylo video – uznaný a neuznaný gól. Pak šťastný vítězný vlastní gól, konečně se na nás štěstí usmálo. Rozhoduje fakt málo a je to asi super série pro diváky," prohlásil Marek Beneš.

Livesport superliga florbalistů - semifinále play off; 4. zápasy:

Mladá Boleslav - Tatran Střešovice 4:5 (2:0, 1:1, 1:4)
Branky: 1. Tomašík, 12. Natov, 31. Gašparík, 56. Sládek - 52. a 58. Marek Beneš, 30. D. Šimek, 44. Kreysa, 57. T. Hanák. Stav série: 2:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články