Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vítkovice jsou po výhře nad Ostravou krůček od finále

Ostrava - Florbalisté Vítkovic jsou jedinou výhrou od čtvrté účasti ve finále extraligy za sebou. Dnes v semifinálovém souboji zdolali v městském derby FBC Ostrava 5:2 a otočili stav série na 2:1. Rozhodnout tak úřadující vicemistři mohou už v neděli. Vítkovice po úvodním debaklu v sérii s ostravským rivalem 2:10 a následném vyrovnání po výhře 5:3 ovládly i svůj první domácí zápas. V 16. minutě otevřel skóre povedenou střelou Tomašík, který ještě 14 vteřin před koncem úvodního dějství připravil druhý gól pro Juhaňaka.

Před polovinou utkání mohl zvýšit Lukáš Hrubý, ale jeho pokus zastavila tyč. Vzápětí zkorigoval stav při signalizovaném vyloučení Curney. Jenže Vítkovicím opět vyšel závěr třetiny a deset sekund před druhou pauzou po přihrávce Lukáše Hrubého skóroval zblízka Ťopek.

Hned v úvodu třetí části se prosadil také Jankulár. Naději dal hostům ještě Hanic, ale v 51. minutě pojistil výsledek Mojžíšek. "Dneska jsme vyhráli, zítra může zápas vypadat úplně jinak. Zůstáváme na zemi. Zápas byl dneska vyrovnaný, my jsme jen dali více branek," řekl trenér Vítkovic Radomír Mrázek. "Podali jsme lepší výkon než v minulém utkání, ale bohužel naše produktivita byla horši než soupeřova," prohlásil kouč FBC Ostrava Martin Smeták.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články