Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V neděli se dozvěděla nominaci a v úterý už hrála na MS. Sedmnáctiletá Kubečková zažila hektický debut

Teprve v sedmnácti letech má za sebou univerzálka Michaela Kubečková první reprezentační zápas. A přišel hned na světovém šampionátu v Neuchatelu. Po zranění Gabriely Tožičkové se vítkovická florbalistka dočkala velké šance v národním týmu.

České florbalistky na MS
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Je to pro mě velká pocta. Jsem ráda, že tady můžu být," řekla Kubečková. Pondělním utkání se Švédskem (2:10) po náročné cestě ještě sledovala jen z lavičky, v úterý proti Slovensku (19:3) už v průběhu utkání zasáhla do hry. Mohla se radovat i z prvního bodu za asistenci.

"Jsem ráda, že jsem dostala příležitost hrát od půlky zápasu. Měla jsem super lajnu, která mi pomáhala. Holky mi radily a potom už to šlo samo. Všechny mi hodně pomáhají, to už jsem viděla na soustředění," uvedla Kubečková, která se zařadila do formace k Magdaléně Pláškové a Martině Řepkové.

Kubečková byla s národním týmem na závěrečném soustředění těsně před šampionátem ve sportovním centru Kerenzerberg ve Filzbachu a následně se ještě zařadila do přípravy juniorského národního týmu. "V neděli v devět hodin večer, když jsem se vrátila z juniorského soustředění, jsem se dozvěděla o nominaci," popsala.

Druhý den od čtyř ráno už se přesouvala do Švýcarska. "V Ostravě jsem nasedla na vlak do Prahy, vyzvedl mě Marcel Staviany z Českého florbalu a následovalo osm devět hodin autem až do Neuchatelu," vylíčila hektické hodiny.

V dějišti MS ještě vstřebávala vstup na nejvyšší florbalovou scénu, ale zároveň jí bylo líto Tožičkové. Tu připravilo o působení na turnaji zranění stehenního svalu. "Na jednu stranu je skvělé, že tu můžu být. Na druhé nejsem ráda za Gejbi, že se zranila. Takovou věc nepřeji nikomu," prohlásila Kubečková.

Loni v květnu získala stříbro na juniorském mistrovství světa rovněž ve Švýcarsku v St. Gallenu. Potom i přesto, že ještě nemohla hrát nejvyšší domácí soutěž, získala další zkušenosti na Poháru mistrů v duelech s finským SB-Pro Nurmijärvi a se švédským IKSU.

České florbalistky
zdroj: ČTK/PR/Martin Flousek/Český florbal

Kouč Sascha Rhyner si Kubečkovou, která stihla v extralize v deseti zápasech 15 bodů za devět branek a šest asistencí, vybral z náhradnic i pro její univerzálnost. "Může hrát na dvou pozicích: na centru i v obraně. A na soustředění si vedla dobře," vysvětlil Rhyner.

Kubečková by po nebývalém debutu přímo na světovém šampionátu ráda výjimečné období začínající kariéry ještě vyšperkovala. "Je to rok snů a ještě bych ho ráda zakončila nějakým úspěchem," doufala, že s českým týmem dosáhne po bronzu z roku 2011 ze St. Gallenu na druhou medaili z MS.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články