Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V cestě do semifinále MS stojí florbalistkám Dánky. Nechají tam vše, varuje Krupnová

V roli jednoznačných favoritek nastoupí české florbalistky ve čtvrtfinále mistrovství světa proti Dánsku, s nímž se ve stejné fázi turnaje potkaly v roce 2011 v St. Gallenu při cestě za bronzem. Pokud uspějí, zahrají si v sobotním semifinále proti Finsku. Přímý přenos duelu s Dánskem sledujte od 15:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Dánky, které na minulém šampionátu v Neuchatelu skončily desáté, zdolaly ve středečním předkole play-off po obratu Německo 5:4 po samostatných nájezdech. Předtím ve výkonnostně horší skupině porazily USA 9:6, Thajsko 9:1 a Itálii 15:0.

"Mají několik hráček, které hrají v Malmö švédskou ligu. Určitě nemají špatný tým a očekávám podobný zápas jako (v základní skupině) s Polkami (6:2). Je to čtvrtfinále, nebude to nic lehkého. Oni nemají co ztratit, nechají tam úplně všechno a my musíme být připravené," řekla kapitánka Eliška Krupnová, která působí ve švédském Pixbu Wallenstam.

V Malmö hraje obránkyně Martina Mörchová a útočnice Sara Mainz Olssonová, Frida Mainz Olssonová, Laura de Friesová i Cecilia DiNardová, která je s 53 góly z 38 utkání nejlepší střelkyní světových šampionátů. Hájí tak barvy stejného klubu jako česká útočnice Denisa Kotzurová i bývalá reprezentantka Tereza Urbánková. Mimo dánskou ligu působí také útočnice Anna Kajsa Habersatterová, jež je v Red Ants Rychenberg spoluhráčkou Hany Koníčkové.

S Dánskem se Češky utkaly dosud čtyřikrát a všechna střetnutí vyhrály při celkovém skóre 22:7. Naposledy v St. Gallenu zvítězily 5:1. Byly u toho tři hráčky současného kádru - Krupnová, Koníčková a brankářka Jana Christianová, která ale do duelu nezasáhla. "Už je to tak dávno, týmy se obměnily," pokračovala Krupnová.

Přivítala by rychlé vedení. "Určitě by bylo fajn, kdyby nám to tam na začátku párkrát padlo, což by nás uklidnilo a dodalo lehkost do zbytku zápasu. Já věřím, že když budeme trpělivě pracovat půlku zápasu nebo dvě třetiny, tak ho budeme mít pod kontrolou, góly nám tam spadnou a do třetí třetiny půjdeme s klidem. Očekávám, že budeme mít víc míček, tak si musíme dát pozor na jejich protiútoky." 

České florbalistky na závěr turnaje čekají tři utkání ve třech dnech a už se chytají i na možný sobotní souboj s Finskem. "Další krok je Dánsko a ještě v semifinále nejsme. Ale na tréninku jsme si malinko něco řekli k Finkám. Kvůli tomu programu jsme si potřebovali něco zkusit, i co se týče pravděpodobného semifinále," dodala Krupnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články