Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Únavovou zlomeninu doléčila včas a už řádí na MS. Našla jsem druhý dech, říká Koníčková

Hana Koníčková se před mistrovstvím světa potýkala se zraněním únavové zlomeniny v chodidle, která jí zkomplikovala přípravu. Start vrcholu sezony však stihla a je plnohodnotnou členkou týmu. I díky svým parťačkám.

Hana Koníčková před MS překonala zranění nohy
zdroj: Flickr/Český florbal

"Na konci tréninku jsem zjišťovala, že cítím chodidlo víc než normálně. Tím, že mám stereotyp špatný pohyb v běhu, jsem si říkala, že to bude něco normálního. Bohužel nebylo. S Finskem jsem hrála už se zlomeninou. Bolesti, prášky nepomáhaly a říkala jsem si: Do prkýnka, co to je?" řekla Koníčková.

Duel na turnaji Euro Floorball Tour nicméně dohrála. "Při zápase jsem na to nemyslela, ale jakmile jsem slezla ze hřiště, strašně to bolelo. Den nato jsme udělali rentgen a zjistili jsme, že je to zlomenina. Sádru jsem na to nechtěla a další léčbu jsem řešila ve Švýcarsku. Byla to únavová zlomenina, takže víc problémů dohromady," prohlásila.

Zatěžovat nohu musela postupně

Dát se zdravotně dohromady tak, aby stihla šampionát v Neuchatelu, bylo pro ni v porovnání s ostatními reprezentantkami velmi náročné. "Holky se mohly celou dobu udržovat ve florbalovém tempu a pohodě. Já řešila individuální tréninky. Vyplatilo se, že jsem zachovala chladnou hlavu a měla jsem plán nastavený tak, že jsem zátěž postupně zvyšovala," uvedla Koníčková.

"I na soustředění jsem měla první tréninky odděleně a bylo hrozně těžké si uvědomit, že mistrovství začíná už za týden. Teď už noha drží v zátěži a opět se můžu stoprocentně spolehnout na svoje tělo," pochvalovala si.

Holky mě podržely

Napadaly ji také chmurné myšlenky, že by tentokrát světový turnaj nemusela stihnout. "První týdny byly jako na houpačce. Někdy jsem byla odhodlaná, že to zvládnu, ale někdy mě svazoval pocit, že se nemůžu hýbat. Dělala jsem věci, které bych neměla dělat."

"Když se blížilo mistrovství, holky mi začaly psát a podržely mě. V tu chvíli jsem si uvědomila, že to nezkazím sama sobě ani ostatním holkám. Našla jsem druhou mízu a druhý dech, uvědomila jsem si, že musím být důsledná a dodržovat léčbu," doplnila Koníčková.

Na probíhajícím MS sehrála tři zápasy ve třech dnech a zranění ji už netrápí. "Čím víc je zápasů, tím líp se cítím. Noha je v pořádku, bez bolesti. Kdyby to nešlo, tak sem neodjedu. Jsem tady a chci předvádět kvalitní florbal," uvedla účastnice pátého mistrovství světa.

Dobré vztahy jsou v ženském kolektivu málokdy

Partu, kterou reprezentační tým vytvořil, si užívá, i přesto, že vztahy mezi hráčkami nejsou vždy nejlepší. "Měly jsme vždycky problém, že jsme neměly tak úplně dobré vztahy mezi sebou. Možná se to vždycky říká, mít dobré vztahy v týmu, ale kór v ženském kolektivu to prostě málokdy tak je. Mluvíte, ale myslíte si něco jiného. To si myslím, že umíme moc dobře, neříkat věci úplně tak, jak si to myslíme. Nebo se prostě nemluví. Každý jen kouká a někdy pohled stačí," řekla Koníčková.

V současném výběru ale cítí skvělou atmosféru, která podle ní může být jedním z klíčových faktorů na cestě k úspěchu. "Opravdu jsme otevřenější samy k sobě a řekneme si, co se nám nelíbí. Vnímám v tom velký pokrok. Samozřejmě se to může projevit i na hřišti," dodala Koníčková, která spolu s brankářkou Janou Christianovou a útočnicemi Adélou Bočanovou, Eliškou Krupnovou a Terezou Urbánkovou byla u bronzu z roku 2011 v St. Gallenu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články