Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tomašík s Dalenem na triumf nedosáhl a zranil se

Umea - Český útočník Milan Tomašík s týmem IBK Dalen na triumf ve florbalovém Poháru mistrů v Umee nedosáhl. Jeho tým prohrál ve finále na domácí půdě s dalším švédským klubem Storvretou 3:6, Tomašík se navíc hned v prvním střídání zranil. V ženské kategorii se radovaly z vítězství před vlastním publikem hráčky IKSU, které ve finále porazily finský celek SC Classic 10:5.

Tomašík, který se mohl po loňském vítězství brankáře Davida Rytycha v Mladé Boleslavi s SSV Helsinky stát druhým českým vítězem Poháru mistrů, si užil finále jen chvilku. Po Holtzově zákroku před brankou Storvrety opustil plochu se zablokovanou krční páteří na nosítkách.

Storvreta rozhodla o svém vítězství ve druhé a třetí třetině, které vyhrála shodně 2:0. Po dvou brankách švédského mistra dali Holtz a Kanebjörk. Storvreta navázala na triumf z roku 2010 a ve dvacátém ročníku uspěl švédský klub už pošestnácté.

Favorizované Švédky se potýkaly s odporem Classic až do 52. minuty. Finky po vedení v úvodu a následném obratu IKSU dokázaly třikrát vyrovnat, ale po trefě Tjärnströmové zvýšila na 6:4 Anderssonová a domácí tým pak dalšími třemi trefami pojistil náskok. Po snížení Alankoové v power play ještě dovršila desítku do prázdné branky Wikströmová.

Švédky potvrdily ve 20. ročníku nadvládu v Poháru mistrů, který vyhrály popatnácté celkově a popáté v řadě. Loni v Mladé Boleslavi slavil Djurgaarden, tři ročníky předtím právě IKSU. Hráčky z Umey uspěly také v sezoně 2005/06.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články