Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Světový šampionát florbalistů za rohem. Češi míří za soustředěním na Tenerife

Čeští florbalisté mají před sebou závěrečné soustředění před prosincovým domácím mistrovstvím světa. Připravovat se budou na Tenerife. Do Prahy se vrátí svěřenci finského kouče Petriho Kettunena v úterý a do šampionátu vstoupí v pražské O2 areně v sobotu 1. prosince duelem s Německem. "Těším se na soustředění i na to, že mistrovství světa vypukne už za chvíli," řekl kapitán českého týmu Matěj Jendrišák. Přímé přenosy z MS odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Matěj Jendrišák
zdroj: ČTK autor: Martin Flousek/Český florbal

Na zahraniční soustředění před šampionátem vyráží český tým poprvé v historii a Kettunen zvolil model, na který byl zvyklý s finským národním týmem. V plánu nejsou klasické florbalové tréninky, ale jiné sportovní aktivity a teambuilding. Jinak se bude Kettunen se svými svěřenci soustředit na taktiku, rozbor hry soupeřů a vyjasní si s hráči role, které od nich na turnaji očekává.

"Jsem osobně rád, že jdeme tou švédskou nebo finskou cestou. Určitě to pro nás bude něco nového. Budeme na trénincích hodně makat, ale pomůže nám to vyčistit hlavu od florbalu," doplnil Jendrišák, opora švédského Linköpingu.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Kettunen odtajnil nominaci české reprezentace na MS

Příjemnější podle něj budou oproti Česku i klimatické podmínky. "I když včera jsem dostal hrozně moc zpráv a odkazů, že tam byla nějaká bouře. Ale už jen to, že budeme mít tréninky v teplu a budeme tam moct být v kraťasech, bude příjemná změna," doplnil Jendrišák.

Už na pátý světový šampionát se stejně jako on chystá také obránce Milan Garčar, který je v 35 letech nejstarším hráčem týmu. Majitel bronzové medaile z Helsinek zroku 2010, který bude na MS startovat poprvé od roku 2012, je také zvědavý, co nový model závěrečné přípravy přinese.

"Trenér má už tento model přípravy vyzkoušený a absolvoval jej i s Finy. Finsko a Švédsko jsou ve stejné lokalitě a připravují se tam. Když nás to dovede k cíli, tak to bude super. Pokud bychom neměli adekvátní výsledky, tak by se to mohlo otočit proti nám, ale věříme, že nás to naopak vystřelí směrem nahoru," podotkl Garčar.

Věří, že bude příprava na Tenerife příjemným odreagováním. "Měli jsme za poslední období 50 tréninkových dnů, zápasů a intenzivní přípravy. Spousta běhání, které jsme dříve nedělali, a opakovaně zátěžové testy. Budeme trénovat jiným způsobem. Mohli jsme si to vyzkoušet už v létě. Hráli jsme třeba basketbal a fotbal a cvičili rozehrávku nebo zónové bránění jen s jiným sportovním náčiním. Vyčistíme si hlavu," doplnil Garčar, který hájí barvy Sparty.

Debutant na šampionátu, brankář Lukáš Bauer z Mladé Boleslavi, také rád změní prostředí. "Je to hrozně zajímavé zpestření a zároveň si před tím mistrovstvím trošku vyčistíme hlavu. Rozhodně je fajn, že nebudeme tady v té zimě a v počasí, které tady teď panuje," uvedl Bauer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články