Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ratajová stihla hattrick za pět minut a věří, že si to florbalistky rozdají se Švédskem "napřímo"

Pěti body za čtyři góly a jednu asistenci se podepsala útočnice Denisa Ratajová pod výhru českých florbalistek v úvodním utkání na mistrovství světa v Singapuru nad Polskem 9:3. Opora švýcarského Zugu byla ráda, že vstup do turnaje se i přes úvodní inkasovanou branku týmu nijak nezkomplikoval. Sama otočila hattrickem mezi 9. a 14. minutou stav na 3:1. Přímý přenos utkání Česko – Švédsko sledujte v pondělí od 9:45 na ČT sport a ČT sport Plus.

Denisa Ratajová
zdroj: Český florbal autor: Martin Flousek

"Asi bylo fajn, že tam ty tři góly padly relativně rychle. Ve druhé třetině už tolik gólů nepadlo, ale obraz hry vypadal klidněji. Byly jsme více na balonku a vytvářely si šance. Pouštěly jsme Polky k méně příležitostem," řekla Ratajová.

Branka ze 13. minuty na 2:1 jí byla přiznána v oficiálním zápisu, i když sama si nebyla jistá, jestli střelu tečovala. "Asi záleží, jak se na to podívají zpětně."

V útoku s Karolínou Suchou a Annou Brucháčkovou jim to klape. "Hrálo se mi s holkama moc dobře. Dva góly mi tam Bruchy vytvořila v podstatě sama, stačilo to jen uklidit. Hodně jsme komunikovaly o tom, jak chceme hrát. Přesně jsme dělaly, co jsme si řekly. Měly jsme v té hře takovou jistotu," pochvalovala si Ratajová.

Polky ještě v první třetině držely krok a stav 3:5. "Samozřejmě jsme si říkaly, že mají silné individuality, jako třeba Buczu (Dominiku Buczekovou) nebo Malwinu (Zagorskou). Ale góly nám daly. Je to taková naše nepozornost v těch prvních zápasech, nebo nervozita, kterou jsme potřebovaly setřást. Ale myslím, že to bylo ještě v mezích a jsem ráda, že to potom šlo líp," řekla Ratajová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Polsko

V pondělí čeká český tým souboj s favorizovaným Švédskem. Ratajová má za sebou čtyřleté působení v Pixbu Wallenstam.

"Těšíme se moc. Bude to nejtěžší zápas ve skupině a bude důležité udržet pozornost, nenechat si je utéct a držet se s nimi v zápase co nejdéle. Věřím, že si to s nimi rozdáme napřímo," prohlásila.

Od středečního příletu se pere se sedmihodinovým časovým posunem v Singapuru. "Ten spánek je asi nejtěžší a celkově je rytmus rozhozený. Člověk má hlad v jiné hodiny, než jí. Je to někdy takové úsměvné. Ale už se to lepší a věřím, že už těch osm hodin v kuse naspím," prohlásila Ratajová.

Tým se podle ní soustředil na sérii tří zápasů ve třech dnech na úvod a po Singapuru se podívá až ve dvou dnech volna po skupině. "Všimly jsme si, že většina týmů už si to odškrtla, ale my jsme se soustředily na sebe a na start turnaje," řekla.

Milovnici formule 1 láká místní okruh. "To by byla určitě jedna z věcí, kterou chci vidět. Upřímně jsem ale ještě nenastudovala Singapur, vůbec nevím, jak je to daleko od ostatních věcí. Uvidíme, co stihneme," dodala Ratajová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články