Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Po takových výkonech je to těžké vidět pozitivně, říká pamětnice jediného kovu Krupnová

Kapitánka Eliška Krupnová zůstala jednou z mála pamětnic mistrovství světa, kde Česko získalo medaili. V zápase o bronz proti Finsku dokázaly florbalistky v prvních dvou třetinách zapomenout na drsný obrat, který je vyřadil v semifinále. "Suomi" ale ve třetí třetině zabraly a otočily z 1:3 na 4:3. Češky sice při power-play vyrovnaly, ale o naděje přišly opět v prodloužení.

Eliška Krupnová v souboji s Finkou Meri-Helmi Hoynalaovou
zdroj: Flickr- Český florbal autor: Flickr- Český florbal

"Hrozně moc pocitů. Teď je to těžké vidět pozitivně. Po takových dvou výkonech a výsledcích to bolí ještě víc."

Po sobotní kruté prohře 6:7 v prodloužení se Švýcarskem, která sebrala Češkám historický úspěch a překonání dosud jediné medaile v podobě bronzu z roku 2011 ze St. Gallenu, se národní tým vrátil na palubovku opět koncentrovaně. Pomohlo i večerní společné posezení.

"Bylo to velice spontánní. Ani nevím, kde se to vzalo. Vzniklo to vlastně z malého vtípku a byl z toho příjemný večer, který nás nabudil a sebral ze dna, na kterém jsme se v té době ocitly," popsala Krupnová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání o bronz Finsko - Česko

V začátku utkání s Finskem se však nabuzení ještě neprojevilo. "Samozřejmě, je to zápas o bronz, v hlavách strašně moc chcete, ale není to tak lehké. Nastoupily jsme dobře naladěné, ale dostat se do hry je něco jiného, takže to trvalo déle," popsala Krupnová opatrný úvod.

Po inkasované brance však Česky ve druhé třetině otočily skóre na 3:1. Finky ale razantně odpověděly ve třetí třetině. "Nastoupily brutálně odhodlaně, byla na nich vidět obrovská rozhodnost střílet a prorvat to do brány za každou cenu. Možná to vypadá, že jsme začaly vlažně, ale spíš to bylo o jejich tlaku."

Se Švýcarskem padl národní tým čtyřmi inkasovanými góly v power-play, dnes ve hře šesti proti pěti oživil naději na bronz díky Vendule Beránkové. "Máme na šest na pět hráčky, které dokáží přemýšlet samy, podívat se, kde je místo, a dělat rozhodnutí. Já tam měla střeleckou pozici, naštěstí to pak Vendy prostřelila i díky cloně před bránou," pochválila Krupnová.

V úvodu prodloužení měla sama šanci rozhodnout. "Možná chyběl kousek štěstí. Měla jsem Finku na zádech a to se nedá moc mířit. Jen jsem chtěla trefit bránu, asi jsem nastřelila gólmanku. V sobotu jsem takový gól dala, dnes bohužel ne," litovala.

Šance v budoucnu je, ale my to chtěly teď a tady

Po zisku bronzu v St. Gallenu musela už počtvrté v řadě strávit porážku v duelu o třetí místo. Těžko se jí po další z nich přemýšlelo, zda mohou být výkony z posledních dvou zápasů pro český tým příslibem do budoucna. "Snažím se o to, ale zrovna teď je to těžké," uvedla šestadvacetiletá útočnice švédského celku Pixbo Wallenstam.

"Z jiného úhlu pohledu to může být naděje do budoucna, protože třeba Švýcarkám končí spousta hráček, snad půlka týmu. My na to ale měly teď a tady. Je těžké se koukat za dva roky, vždyť si to říkáme v podstatě každé dva roky, že to bude lepší," dodala Krupnová, vedle které mají jedinou českou medaili ze současného týmu ještě brankářka Jana Christianová, obránkyně Hana Koníčková a útočnice Adéla Bočanová a Tereza Urbánková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články