Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Pixbo s Krupnovou a Ratajovou dokonaly v Praze vítězný hattrick, turnaj mužů vyhrál Falun

Dominance florbalistek Pixba Wallenstam na Czech Open pokračuje. Favorizovaný tým vyhrál mezinárodní turnaj v Praze potřetí za sebou. Ve finále porazil ve švédském souboji Falun 5:1. Na cenném triumfu se podílely i české reprezentantky Eliška Krupnová a Denisa Ratajová. V elitní kategorii mužů naopak po souboji stejných klubů slavil obhajobu Falun, který porazil Pixbo 4:1.

Florbalistky Pixba Wallenstam s trofejí z Czech Open
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Útočnice Krupnová se radovala s Pixbem na Czech Open stejně jako v minulých dvou letech. Ratajová, která je čerstvou posilou z finského SB-Pro, si vychutnala první primát na turnaji v kariéře. "Já to nevnímám, že je to potřetí za sebou, protože náš tým je vždy jiný. Užívám si to pokaždé stejně a vnímám to jako nové vítězství," řekla Krupnová, nejlepší česká florbalistka minulé sezony.

Pixbo sice po 80 vteřinách prohrávalo brankou Clary Hellgrenové, ale před polovinou úvodní části skóre otočila Klara Lonebergová, na 3:1 zvýšila Frida Ahlstrandová a v druhé třetině dvěma góly zpečetila výhru Isabell Krantzová.

"Nečekaly jsme úplně, že bude ve finále Falun, protože nehrál v minulé sezoně v nejvyšší švédské lize. Čekala jsem český nebo švýcarský tým. Semifinále s Chodovem bylo těžší, i když to byl na 2x20 jiný zápas než 3x20. Moc jsem si to proti nim užila, chtěla bych je moc pochválit," uvedla Krupnová. "Finále jsme pak zvládly takticky. Věděly jsme, že nedáme pět gólů v první třetině, takže jsme hrály trpělivě," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Open si potřetí v řadě podmanily florbalistky Pixba

Florbalisté Falunu loni ve finále vyhráli nad Pixbem 8:5, letos jejich bitva přinesla daleko méně branek. V první třetině dostal Falun do vedení Alexander Hallén a ve druhé části zvýšili náskok Johan Samuelsson a Rasmus Enström.

Pixbo, za které neproměnili penalty za stavu 0:1 Andreas Stefansson a při skóre 0:3 Gustav Fritzell, snížilo až v 56. minutě. V přesilovce se trefil Stefansson, ale 118 sekund před koncem dovršil výsledek rovněž v početní výhodě Alexander Galante Carlström. Vylepšil si tak bilanci jako nejproduktivnější hráč turnaje na 23 bodů za 19 branek a čtyři asistence z osmi utkání. 

Výsledky florbalového turnaje Czech Open v Praze

Muži:

Elitní kategorie:

Pixbo Wallenstam - Falun 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky: 56. Stefansson - 12. Hallén, 24. J. Samuelsson, 39. Enström, 59. Galante Carlström.

Ženy:

Elitní kategorie:

Pixbo Wallenstam - Falun 5:1 (3:1, 2:0, 0:0)

Branky: 9. a 10. Lonebergová (na první Ratajová), 22. a 39. Krantzová, 15. Ahlstrandová - 2. Hellgrenová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články