Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pět branek a vyrovnaný český rekord. Nebyl to ale žádný můj extra výkon, řekla Řepková

Český rekord v počtu gólů v jednom zápase na mistrovství světa už nemá pouze jednu vlastnici. K Michale Mlejnkové, která pět gólů zaznamenala na šampionátu dva roky zpět při jasné výhře nad Slovenskem 19:3, se nyní přidala Martina Řepková. Té se podobný počin povedl při triumfu nad Lotyšskem a stala se klíčovou postavou při triumfu reprezentace 8:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Lotyšsko

"Je to skvělé a jsem nadšená. Byla to práce celé lajny. I holky, které naskočily v půlce zápasu, pomohly. Určitě to nebyl nějaký můj extra individuální výkon, ale týmová práce," řekla Řepková, které u dvou branek asistovala právě Mlejnková.

Pětadvacetiletá hráčka švýcarského celku Piranha Chur o vyrovnání rekordu bezprostředně po utkání nevěděla. "Je to pro mě nová informace. Ale jsem ráda, že Míša byla u toho, pomohla mi k tomu a teď se vyhříváme obě na tomto postu," prohlásila Řepková, která měla za sebou dva čtyřgólové zápasy v reprezentaci. Pětkrát v jejím dresu skórovala premiérově.

"U třetího gólu jsem si říkala, že je to OK. U čtvrtého, že je to fakt hodně. A u pátého už jsem myslela na to, že se mi to snad nikdy nepovedlo, dokonce možná ani v extralize ne, když jsem ještě hrála v Česku. Jsem moc ráda," uvedla.

V úvodních dvou zápasech na turnaji měla na kontě čtyři asistence, čekání na gól prolomila až proti Lotyškám. "Já jsem tu roli v prvních zápasech přijala tak, že bych asi měla pro holky víc tvořit. Jsem hodně dynamický hráč, hodně balonů získám a je těžké z toho skórovat, když mám ještě před sebou dvě obránkyně. Jsem ráda, že holky z toho střílely góly," prohlásila Řepková.

Češky celý zápas dobývaly zataženou lotyšskou obranu. "Nejtěžší byla určitě jejich poziční hra. Moc se nehýbaly, bylo to hodně těžké. My jsme musely být kreativní a občas to nejde. Jsem ráda, že se všechny lajny snažily a důležité je vítězství," uvedla Řepková, která si v reprezentaci polepšila na 76 bodů za 44 branek a 32 asistencí ze 72 zápasů.

Je ráda, že má na startu turnaje formu. "Provázela mě poměrně těžká zranění, po kterých jsem se vracela zpátky. Bylo to náročné na psychiku. Jsem strašně vděčná, že tady jsem a můžu zúročit, jak jsem tvrdě makala. Přesně tohle jsem potřebovala po tom půlroce, co mám za sebou. Ověřila jsem si, že florbal hrát umím. Doufám, že týmu ještě pomůžu," řekla Řepková.

V pátečním čtvrtfinále narazí český tým na Německo, či Dánsko, které čeká ve středu předkolo play-off. "Myslím si, že to zase bude o nás. Určitě budeme více na balonu, budeme muset být kreativní. Oba soupeře známe, takže pokud půjde všechno tak, jak má, měly bychom to zvládnout," dodala Řepková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články