Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Osmileté čekání u konce. Florbaloví junioři mají z MS bronz

Helsingborg (Švédsko) - Čeští florbaloví junioři zvítězili v boji o 3. místo na mistrovství světa v Helsingborgu nad domácím Švédskem 7:6 v prodloužení a potřetí v historii dosáhli na medaili. V čase 64:32 rozhodl v přesilové hře svou druhou trefou v utkání Marek Beneš, hattrick zaznamenal David Šimek. Titul získali potřetí v historii Finové, kteří rozdrtili ve finále Švýcarsko 13:3.

Po třech čtvrtých místech za sebou tentokrát svěřenci trenéra Luďka Beneše ukončili osmileté čekání na cenný kov. Ve sbírce zatím měli čeští junioři stříbro z roku 2007 ze Švýcarska a bronz z roku 2003 z Prahy. Naopak pětinásobní mistři světa Švédové, kteří na historicky osmém šampionátu poprvé chyběli ve finále, jsou premiérově bez medaile.

V zápase plném zvratů český tým celkem čtyřikrát prohrával o gól. V 57. minutě ale David Šimek dovršeným hattrickem vyrovnal na 6:6 a vynutil prodloužení. V něm při trestu Joela Ingessona po přihrávce Ondřeje Vítovce rozhodl syn hlavního kouče Marek Beneš.

"Je to fakt neskutečné. V téhle kategorii jsme je porazili poprvé v historii a ještě k tomu v boji o 3. místo, kdy jsme tu medaili opravdu hrozně moc chtěli. Je to také taková satisfakce za to prohrané semifinále," řekl Marek Beneš. "Je to neuvěřitelný pocit porazit Švédy a ještě k tomu na jejich domácím mistrovství. My jsme si na ně fakt věřili. Bylo vidět, že nejsou tak bezkonkurenční, a my hráli vážně výborně," doplnil útočník Jakub Kordoš.

Výsledky mistrovství světa juniorů ve florbalu

O 3. místo:

Švédsko - ČR 6:7 v prodl. (2:2, 2:3, 2:1 - 0:1)

Branky: 5. Svensson, 7. Claesson, 23. Estrella Näslund, 24. Malmgren, 47. Karlsson, 48. Birging - 15., 40. a 57. D. Šimek, 39. a 65. Beneš, 14. Kieler, 24. Komárek.

13:45 finále: Finsko - Švýcarsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články