Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nový kouč dodal florbalistkám sebevědomí. České hráčky chtějí z MS zlato

Velký impulz pro florbalové reprezentantky, které se chystají na prosincové mistrovství světa ve Švýcarsku, znamenaly výsledky pražského turnaje EFT v Praze. V něm prohrály o gól s Finkami, až po samostatných nájezdech podlehly osminásobným mistryním světa ze Švédska, a naopak v nájezdech porazily Švýcarky. Na MS si teď věří. "Dlouho jsme bojovaly jen o bramborové medaile, teď jsme namotivované a chceme do finále. Chceme zlato," tvrdí Gabriela Tožičková.

Utkání Česko - Finsko
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

Ta společně se spoluhráčkou z Chodova i reprezentace Martinou Řepkovou odpovídala na dotazy v Sportovních zprávách na ČT. "Naše hra se zvedá a je důležité, že jsme si dokázaly, že se s těmihle soupeřkami dá hrát a že i ony by z nás teď mohly mít respekt," uvedla Řepková.

"Pamatuji, kdy jsme dostávaly od Švédek sedmnáct gólů. Včera jsme s nimi odehrály vyrovnané utkání. Myslím, že jsme předvedly super hru, která může vyústit v nějaký úspěch," tvrdí Tožičková a společně jako její spoluhráčka vidí za progresem reprezentace nového švýcarského trenéra Saschu Rhynera.

"Dal nám nový impulz," shodly se a uvedly, že v reprezentaci je skvělá atmosféra a hráčky se cítí uvolněně. "Změnilo se to, že máme ohromnou volnost ve hře. Každá pětka hraje to, co jí sedí, a věříme si," poukázala Řepková a dodala, že pohoda je mezi hráčkami i trenéry. "A to pak někde musí být vidět." I Tožičková uvedla, že dříve byly hodně svázané taktikou. "Teď máme volnost a hrajeme to, co umíme. Trenéři nám věří a my to cítíme a je to na naší hře vidět."

Je nám líto, video expirovalo.
Téma Sportovních zpráv: České florbalistky před mistrovstvím světa

Tožičková přiznala, že s předchozím koučem hodně bojovala a příchod Rhynera byl pro ni jedním z důvodů, proč pokračovat dál. "Respektive se do reprezentace vrátit, protože jsem ty předchozí cykly trošku sabotovala," přiznala s tím, že je ráda zpátky i díky trenérovi a celému realizačnímu týmu.

Řepková tvrdí, že švýcarský kouč je velký motivátor. „Je to strašně pozitivní člověk, nikdy jsem ho nezažila negativního nebo že by o nás pochyboval. A to je pro pro ženský kolektiv strašně důležité."

Hráčky čekají, že první nominace bude na světě do čtrnácti dnů. Tým hodně spoléhá na svou hlavní hvězdu, na níž se obě hráčky shodly: "Je to Denisa Ratajová. Tým táhnou ale i Eliška Krupnová a Tereza Urbánková," odhalily největší zbraně pro šampionát.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články