Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Musíme být trpěliví a připravit se na brejky líp, burcuje Havlas před Německem

Start zvládli, před sebou mají ale dalšího nevyzpytatelného soupeře. Čeští florbalisté jdou na světovém šampionátu do druhého duelu ve skupině, po výhře nad Lotyšskem 6:3 je čeká Německo. K prvnímu triumfu na turnaji přispěl útočník Matěj Havlas stejně jako jeho spoluhráč z Tatranu Střešovice Marek Beneš třemi body za dvě branky a jednu asistenci. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 14:50, zápas Švédsko – Lotyšsko na ČT sport Plus už od 11:55.

"Super výhra, ta se samozřejmě počítá. Bylo to trochu utrápené, ale dobrý vstup do utkání nám zabezpečil třígólové vedení, a pak už bylo třeba to jen udržet v hlavách," řekl Havlas, který všechny své body v utkání nasbíral v úvodní třetině a pomohl k vedení 3:0.

"Lotyši měli i dost brejků, naštěstí je neproměňovali. Musíme hrát víc zajištěně. Říkali jsme si to, že jsou z brejků nepříjemní, bohužel se nám je nedařilo eliminovat. To musíme do dalších zápasů zlepšit," prohlásil Havlas.

Spolupráce v prvním útoku s Benešem a Filipem Langerem jim klapala. "Měli jsme dobrý začátek, pak už to bohužel trochu pokleslo za celý tým i za lajnu. Asi jsme si mysleli, že už je to hotové, musíme k tomu trochu líp přistoupit. Byly tam jejich přesilovky, ze kterých dali dva góly," vrátil se k soupeřovu snížení ve druhé třetině na 2:3.

Velký kredit dává Benešovi, se kterým může hrát poslepu, i dalším spoluhráčům v lajně. "Myslím, že to je tím, že Beny hraje furt s hlavou nahoře, umí to najít skvěle. Vizte ten třetí gól. Je to kvalitou jeho a ostatních hráčů," prohlásil Havlas.

Byl překvapený, že na duel zavítalo téměř 7000 diváků, a užil si vystoupení v nové moderní Swiss Life Areně. "Krásná nová hala, není to překombinované, dobré osvětlení. Nemám moc rád, když je tma. Mně se líbí," popsal halu s obří kostkou nad hrací plochou.

"Nečekal jsem, že přijde tolik lidí. Obzvlášť při prvním zápase. Je vždycky dobré, když ti lidé dorazí, dodá vám to energii," prohlásil Havlas, který je juniorským mistrem světa z let 2019 i 2021 a loni na šampionátu v Helsinkách získal bronz.

Ve druhém utkání čeká český tým ve Winterthuru Německo, které podlehlo na úvod Švédsku 4:19. "Věřím, že do zápasu jdeme jako favoriti, musíme k tomu přistoupit zodpovědně, být trpěliví a připravit se na brejky líp než proti Lotyšsku. Bude to trochu něco jiného, hala tam je menší. Na druhou stranu je to nový zápas, už bychom neměli být tak nervózní," dodal Havlas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články