Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Langer: Zvládli jsme to fakt s bravurou, výsledek hovoří za všechno

Za dosavadní největší reprezentační zážitek označil útočník Filip Langer semifinálovou výhru florbalistů na mistrovství světa nad domácím Švýcarskem 11:3. Ve 20 letech má na kontě už 57 duelů a při třetím startu na světových šampionátech si po loňském bronzu z Helsinek přiveze ze Švýcarska cennější kov. Přímý přenos finále se Švédskem sledujte od 15:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Švýcarsko - Česko

"Tak 11:3 asi svědčí za všechno. Zvládli jsme to fakt s bravurou, celý mančaft byl připravený snad na úplně každý scénář. Možná tak dobrý v těch našich úvahách ani nebyl. Fakt jsme to zvládli skvěle," řekl Langer.

Podle něj Češi využili toho, že na domácí tým více doléhá v klíčových chvílích tíha okamžiku. "Oni to měli doma hodně těžké, asi se na to nedokázali dobře připravit. Na druhou stranu to bylo hlavně o nás a o tom, jak jsme to zvládli my. Jak jsme nasáli celou tu energii. Naschvál říkám energii, protože to mohlo negativně, ale i pozitivně ovlivňovat náš výkon a já myslím, že to ovlivnilo jen pozitivně," prohlásil Langer.

Od začátku Češi ukazovali, jak si věří. "Už i příchodem jsme si získali náš sektor, trochu jsme ukázali ostatním fanouškům z tribuny, že tady nejsme na popravu. Naopak tady jdeme tak trochu vykrást švýcarskou arénu. Pak to tak vypadalo na hřišti," uvedl Langer.

"Já jsem si snad užil nejvíc tenhle zápas za celou reprezentační kariéru. Fakt jsem to nasál, otevřel jsem se úplně všemu a nechal jsem to plynout, což bylo naprosto skvělé. Myslím, že to tak měla spousta kluků. Bylo to něco neuvěřitelného," podotkl Langer.

V závěru zápasu dostal možnost si užít na hřišti svou chvilku náhradní gólman Martin Beneš, který chytil trestné střílení Manuela Maurera.

"To bylo naprosto krásné. Beny je velký frajer, drží partu, dělá skvělou dvojku Bauímu (Lukáši Bauerovi). Mezi klukama to byl krásný moment i ukázka toho, jak moc jsou spolu kámoši, nechal to Benymu, který to ještě vyčapal. Nemohl si přát hezčí závěr, má tu i rodinu. Užili jsme si to a já o to víc, že jsem na ty věci citlivý," uvedl.

Doufá, že v nedělním finále se Švédskem to bude podobné. "Já ani nevím, že hrajeme se Švédy, protože to jsme vůbec neřešili. To je další věc, kterou jsme nepouštěli mezi sebe. Ať nám přijde do cesty kdokoliv, tak my se skvěle připravíme, to vím, a necháme tam zítra všechno a jdeme si pro titul. S pokorou odejdeme do šatny a začneme regenerovat na zítra. Protože tohle není ten cíl," dodal Langer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články