Junioři zlato neobhájí. V semifinále MS je vyřadili Švýcaři, o bronz se utkají s Finy

Čeští florbaloví junioři další zlaté medaile z MS nezískají. V semifinále šampionátu obhájci dvou posledních titulů vypadli se Švýcarskem 2:7. Přímý přenos zápasu o bronz s Finskem sledujte v neděli od 13:00 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbaloví junioři nestačili na Švýcary a na MS budou hrát o bronz

Se severským sokem budou bojovat o pátou medaili za sebou. V letech 2015 a 2017 získali bronz. Třetí skončili také v roce 2003 a o čtyři roky později byli druzí.

Útočník Daniel Chatrný sice dokázal brankami v 35. a 40. minutě smazat ztrátu 0:2, ale třetí třetinu ovládli Švýcaři a uštědřili českému týmu první porážku na turnaji.

Hattrickem a jednou asistencí se na tom podílel David Hermle, čtyři body za dvě trefy a stejný počet přihrávek si připsal Jamie Britt. "Dneska se toho sešlo víc a chybělo tak víc prvků. Z celého týmu se nám prosadil pouze jeden hráč, nemohli jsme se opřít o naše oslabení, přesilovky, ani hru šest na pět a bohužel to z naší strany nebylo vůbec pozitivní," řekl kouč českého týmu Matěj Klucho webu Českého florbalu.

"Strašně málo jsme se tlačili do koncovky, nebyli jsme hladoví v útočném pásmu a dostali jsme dvě branky v oslabení. Věděli jsme, co budou Švýcaři hrát, ale stejně jsme inkasovali. Asi proto jsme tahali za kratší konec," uvedl. "Nebyli jsme tak efektivní, neproměnili jsme nájezd a v momentě, kdy jsme dostali gól na 2:3, tak z nás nebylo cítit, že si jdeme pro další vyrovnání. Jakmile se ten zápas překlopil na stranu Švýcarska, tak už to z naší strany byla trochu křeč," pokračoval trenér.

Teď tým připraví na boj o bronz s Finskem, které podlehlo v semifinále Švédsku 2:10. "Náš režim tahle porážka nijak nemění. Nyní si vyhodnotíme zápas, pak si kluci odpočinou a večer si rozebereme našeho soupeře pro utkání o bronz. Důležitá bude i regenerace," dodal Klucho.

Mistrovství světa juniorů ve florbalu ve Frederikshavnu (Dánsko):

Semifinále:

Česko - Švýcarsko 2:7 (0:1, 2:1, 0:5)
Branky: 35. a 40. Chatrný - 34., 50. a 54. Hermle, 15. a 60. Britt, 52. Schmuki, 59. Seiler.

Švédsko - Finsko 12:10 (3:0, 2:2, 7:8)

O 5. místo: Lotyšsko - Slovensko 6:1 (1:0, 1:1, 4:0).
O 7.- 10. místo: Německo - Dánsko 3:4 (1:1, 1:1, 1:2), Polsko - Norsko 2:8 (0:1, 2:6, 0:1).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články