Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fridrich čtyřmi góly udržel florbalisty Střešovic ve hře o titul

Ostrava - Florbalisté Tatranu Střešovice zvítězili ve čtvrtém finále extraligy na hřišti FBC Ostrava 6:5 v prodloužení, přestože po dvou třetinách prohrávali 2:5. O mistrovi tak rozhodne úterní pátý zápas v Praze. Sérii prodloužil kapitán Tatranu Milan Fridrich, jenž dal v čase 69:36 svou čtvrtou branku v zápase.

Ostravané vstoupili do utkání aktivně, měli převahu a v páté minutě trefil Krzyžanek horní tyč. Ve 13. minutě už domácí vedli, když po standardní situaci skóroval po přihrávce Curneyho Krzyžanek. Střešovice vyrovnaly ve 23. minutě po Klimešově střele. Pak měl více možností Tatran, ale před polovinou utkání vrátil vedení Ostravě po Curneyho střele dorážející Šmída. Vzápětí se neprosadil nejlepší střelec play off Von der Pahlen a po spolupráci s Danišem zvýšil Žák.

Pražané potvrzovali v této fázi utkání, že se jim nedaří podle představ v koncovce. Naopak povedenou střelu předvedl Curney a Ostravané si během šesti minutu vypracovali tříbodový náskok. Tatran snížil díky Fridrichově trefě z předbrankového prostoru, ale na 5:2 upravil dvě minuty před koncem druhé části znovu dorážkou Šmída.

V závěru kraloval Fridrich

Na začátku třetí třetiny netrefil odkrytou branku Daniš a Tatran opět předvedl pověstný finiš. V 47. minutě se ve velkém brankovišti prosadil Fridrich a za 112 vteřin skóroval po přihrávce Podhráského Von der Pahlen. Ideální možnost vyrovnat měl už v 54. minutě Fridrich, ale neproměnil trestné střílení. Ostravané odolali při následném Žydelově vyloučení, když v závěru přesilovky neproměnil velkou šanci Richter. V čase 57:29 už ale v power play Fridrich dovršil hattrick. V nastavení byl aktivnější Tatran a 24 vteřin před koncem prodloužení korunoval svůj střelecký večer Fridrich.

"Zápas se pro nás nevyvíjel příznivě, ale řekli jsme si, že budeme hrát do posledního dechu a bojovat silou vůle. Pomohlo nám, že soupeř fyzicky odešel. Když jsme začali dotahovat, tak neměl síly na obrat. Jsme rádi, že jsme vrátili sérii domů," řekl asistent trenéra Střešovic Tomáš Kafka. Rozhodující zápas bude hrát Tatran, který ovládl třináct z dosavadních 17 ročníků extraligy, ve své oblíbené hale na Letné.

Ostrava opět jen stříbrná?

Ostravané měli blízko k premiérovému titulu, ale "hrozí" jim podeváté stříbrná pozice. "Byli jsme zase dvě třetiny lepší, ale poslední třetina nám nevyšla podle představ. Zase se opakovala situace z druhého zápasu. Někteří naši kluci měli nervozitou svázané ruce a docházelo k chybám, které rozhodly," prohlásil zklamaný trenér FBC Martin Smeták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články