Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1972: ČSSR - SSSR

Florbalový Pohár mistrů mají švédské týmy, Chodov skončil čtvrtý

Švédské týmy ovládly florbalový Pohár mistrů. Ten patří hráčům Falunu, kteří ve finále v Seinäjoki zdolali finský Classic 7:4, a ve finále žen porazil švédský IKSU rovněž Classic 5:1. Falun ovládl turnaj šampionů počtvrté za posledních pět let a porážka Classic, semifinálového soupeře Chodova, odsunula českého šampiona na konečné čtvrté místo. Ženy IKSU získaly trofej po pěti letech a je to jejich šestý triumf.

Florbalisté Chodova se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Falun vyhrál Pohár mistrů stejně jako v letech 2013, 2014 a 2015. K titulu ve švédské lize mu v minulém ročníku pomohl také český útočník Martin Tokoš, který ale po sezoně odešel do švýcarského Churu. Falun v 25. ročníku Poháru mistrů získal jednadvacátý titul pro švédský florbal.  

V ženské kategorii triumfovaly Švédky díky IKSU podvacáté. Klub z Umey navázal na vítězství z let 2006, 2008 až 2010 a 2012. Finále bylo na rozdíl od minulých dvou let bez české účasti. Před dvěma roky v Mladé Boleslavi se radovala z titulu útočnice Tereza Urbánková s týmem KAIS Mora a loni ve švédském Borasu triumfovala Eliška Krupnová s Pixbem Wallenstam.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články