Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Florbaloví junioři padli v bronzovém dramatu na MS v nájezdech

Popáté za sebou čeští junioři z mistrovství světa ve florbale medaili nepřivezu. Tým, který jel na šampionát do Dánska obhajovat zlato, padl v dramatickém zápase o bronz s Finskem v samostatných nájezdech. V základní hrací době i v prodloužení skončil zápas 6:6. Nájezdy rozhodla až osmá série. 

Je nám líto, video expirovalo.
Florbaloví junioři na MS skončili bez medaile

K medaili nepomohl výběru trenéra Matěje Klucha ani hattrick Daniela Chatrného. V sedmé sérii rozstřelu rozhodl Eero Koistinen.

Český tým vyhrál první třetinu 3:1, ale Finové čtyřmi góly skóre otočili. Dva z toho dali v početních výhodách. "Finy jsme dostali do hry přesilovkami. Povedlo se jim dát gól z brejku po hloupých chybách. Z našeho pohledu ale bylo dobré, že jsme utkání poté dokázali znovu obrátit," řekl kapitán českého týmu Filip Eliáš webu Českého florbalu.

Chatrný sekundu před koncem druhé části svým druhým gólem zavelel k dalšímu obratu. V 45. minutě vyrovnal Jaroslav Petrák a v čase 57:44 dovršil Chatrný hattrick, čímž poslal české florbalisty do vedení. Za 39 sekund si ale vynutil prodloužení Vilho Helin.

V nájezdech Češi dvakrát vedli díky Lukáši Fukalovi a Martinu Gattnarovi. Potom dvakrát odpověděl na náskok Finů Adam Zubek, ale po Koistinenově úspěšném pokusu už Martin Gattnar neskóroval. "Chyběl jeden nájezd. Je to škoda, ale opět jsme neproměňovali šance. Mohli jsme být efektivnější, ale to se nestalo a nájezdy jsou pak loterie, která dopadla lépe pro Finy," uvedl Eliáš.

"Momentálně jsou ve mně smíšené pocity. Měli jsme mnohem větší potenciál než na to, co jsme nakonec na turnaji ukázali. Nechytili jsme tu nejlepší formu a ani jsme nebyli ideálně rozpoložení. Všechno se poskládalo dohromady a vyústilo to čtvrtým místem. Je to pro nás lekce do života, ze které se budeme muset poučit a pokračovat dál ve svých kariérách," dodal Eliáš.

Mistrovství světa juniorů ve florbalu ve Frederikshavnu (Dánsko):

O 3. místo:

Česko – Finsko 6:7 po sam. nájezdech (3:1, 1:4, 2:1 – 0:0)
Branky: 14., 40. a 58. Chatrný, 2. Kún, 10. Jankovký, 45. J. Petrák – 6. Jäppinen, 23. Heiska, 27. Hyvärinen, 32. Porttikivi, 36. Karppanen, 59. Helin, rozhodující sam. nájezd Koistinen.

Finále:

16:00 Švýcarsko – Švédsko.

O 7. místo:

Norsko – Dánko 10:4 (1:2, 6:1, 3:1).

O 9. místo:

Polsko – Německo 1:15 (0:4, 1:6, 0:5).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články