Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Florbalistky bojují o nominaci na domácí šampionát

Bystřice nad Pernštejnem - České florbalistky ladí formu na světový šampionát, který za necelé dva měsíce probudí Brno a Ostravu. Příprava reprezentantek v těchto dnech pokračuje kempem v Bystřici nad Pernštejnem, kde se sešlo 23 florbalistek. Na domácí šampionát se podívá ale jen dvacítka vyvolených.

"Na začátku září jsme řekli čtrnácti hráčkám, že pokud se nestane něco závažného, tak ony na mistrovství světa pojedou. Takže mluvíme o šesti dalších hráčkách, které bojují o to, aby se dostaly do finální nominace," říká hlavní trenérka Karolína Šatalíková.

Jasno zatím není ani o postu mezi třemi tyčemi. Ze tří gólmanek, které jsou momentálně v kádru reprezentace, okusila atmosféru mistrovství světa jen Jana Christianová. Zbylé duo Horňáková – Provázková čeká v případě nominace premiéra na velké světové akci. "Teď je to v maximálním napětí, jestli pojedu, nepojedu, budu chytat, nebo nebudu chytat. Už bych to ráda věděla, ale myslím si, že je to dobře. Motivuje mě to k co nejlepším výkonům," myslí si Kristýna Provázková.

Nominaci musí trenérky české reprezentace uzavřít do konce listopadu, samotný šampionát odstartuje 7. prosince.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články