Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Florbalisté znovu překonali rekord, Nizozemsko porazili 34:0

Nijmegen (Nizozemsko) - Florbalová reprezentace se rozloučila s kvalifikací na MS v Göteborgu rekordní výhrou nad domácím Nizozemskem 34:0, čímž ještě překonala výsledek 27:0 s Velkou Británií. Se sedmi body za dvě branky a pět asistencí se o výhru zasloužil Tomáš Sladký, hned šestice hráčů si připsala hattrick.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih florbalového utkání Česko - Nizozemsko

Češi už v úvodní části nasázeli domácím 12 branek. Kanonáda nemohla rozházet 421 fanoušků, kteří oceňovali každý úspěšný zákrok gólmana Idzinga a později De Keyzera, útočnou akci domácího outsidera či dokonce střelu na brankáře Baráka, který kryl v zápase dohromady 13 pokusů.

Jediným českým hráčem v poli bez gólu byl Mikeš, jenž zaznamenal tři asistence. Výsledkem poslední dvacetiminutovky 13:0 reprezentanti vyrovnali český rekord ze šampionátu v Helsinkách v roce 2010, kde přestříleli Japonsko ve druhém dějství 14:1.

Jan Jelínek:

"Ani nevím, co po takovém zápase říct. Díky moc za skvělý turnaj, bylo to tu prima. Doufám, že příště, až se s Nizozemskem potkáme, to bude pro vás lepší výsledek. Nevěšte hlavy, my kdysi hráli se Švédy a s Finy stejně."

"Byli tu dva silnější soupeři, se kterými když nedáme rychlý gól, je z toho trochu křeč. Nicméně si myslím, že jsme měli ty dva těžké zápasy pod kontrolou," pochvaloval si útočník Tomáš Sýkora duely s Dánskem a Německem.

Nejproduktivnějším českým hráčem na turnaji se stal Dóža s 16 body za 12 branek a šest asistencí. Stejný počet bodů za sedm gólů a devět přihrávek zaznamenal Matěj Jendrišák. Lepší bilanci měli jen Dánové Niklas Juul Jensen a Stefan Hedorf. Do All Star týmu turnaje se dostali český brankář Radovan Michajlovič a obránci Patrik Suchánek s Jan Jelínkem, v útoku dostali přednost Němec Manuel Mucha, Nizozemec Jeroen Bart a Dán Jensen.

Ze skupiny postoupili i druzí Dánové. Němci, semifinalisté posledního šampionátu z roku 2012 v Bernu a Curychu, musí čekat, zda budou ze čtyř evropských skupin mezi nejlepšími dvěma týmy na třetích místech.

Kvalifikace MS florbalistů - 3. evropská skupina v Nijmegenu (Nizozemsko):

Nizozemsko - ČR 0:34 (0:12, 0:9, 0:13)

Branky a nahrávky: 2. Skalík (Mikeš), 4. Curney (Jendrišák), 5. Curney (Jendrišák), 6. Dóža (Jelínek), 7. Curney (Deutsch), 9. Skalík (Dóža), 11. Jendrišák (Deutsch), 11. Skalík (Mikeš), 13. Dóža (Sýkora), 13. Jelínek (P. Suchánek), 16. Podhráský (Jendrišák), 20. Pražák (Curney), 25. Jendrišák (Podhráský), 28. P. Suchánek (Dóža), 29. Deutsch (Podhráský), 31. Dóža (Mikeš), 36. Jelínek (Veltšmíd), 38. P. Suchánek, 38. Sýkora (Zozulák), 38. Ondrušek (Sladký), 40. Sladký (Ondrušek), 43. Veltšmíd, 43. Sladký (Tokoš), 44. Tokoš (Ondrušek), 45. Tokoš (Sladký), 47. Ondrušek (Sladký), 48. Zozulák (Veltšmíd), 48. Tokoš (P. Suchánek), 50. Sýkora (Zozulák), 54. Ondrušek (Sladký), 54. Kološ (Sladký), 55. Valeš (Zozulák), 59. Sýkora (Valeš), 60. Zozulák (Veltšmíd). Rozhodčí: Heikkinen, Pekkinen (oba Fin.). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 421.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články