Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Florbalisté zdevastovali Velkou Británii 27:0

Nijmegen (Nizozemsko) - Čeští florbalisté deklasovali v kvalifikaci na prosincové mistrovství světa v Göteborgu Velkou Británii 27:0 a dosáhli své rekordní výhry. Výsledek překonal vítězství 25:1 nad Japonskem ze světového šampionátu v Helsinkách v roce 2010. Další duel čeká svěřence trenéra Radima Cepka ve čtvrtek proti Dánsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih florbalového utkání ČR - Velká Británie

Nejvýrazněji se bodově prosadil útočník Matěj Jendrišák, který si připsal tři branky a čtyři asistence. Patrik Dóža zaznamenal pět tref a jednu přihrávku, Martin Zozulák čtyři přesné zásahy a jednu asistenci.

Po úterní výhře nad Rakouskem 15:1 narazil český tým na ještě většího outsidera, který skončil v hodnocení mistrovství světa 2012 po vyřazení v kvalifikaci na 28. místě. Britové odolávali do čtvrté minuty, kdy otevřel skóre Skalík. Ve 12. minutě Češi vedli už 7:0.

Utkání kraloval Dóža

Nejdelší pasáž bez gólu pak trvala do času 21:29, a když gólmana Anderssona překonal Suchánek, brankostroj proti odevzdanému soupeři se znovu rozjel. Dóža stihl mezi 25. a 28. minutou tři trefy.

Ve třetí třetině skóre narostlo do rekordní podoby dalšími devíti góly. Tři góly za třetinu stihl dát Zozulák a hattricky dovršili také Jendrišák, Pražák a Suchánek. Zozulákova trefa v 58. minutě byla jubilejní tisící v historii české reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články