Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Extraliga = superliga. Florbalová sezona začíná

Praha - Třiadvacátý ročník první florbalové ligy startuje. Elitní soutěž ve stále populárnějším sportu mění své jméno, v nové sezoně bude místo AutoCont extraligy Tipsport superligou. Jinak ale systém zůstává při starém - včetně pátého superfinále, na nějž se fanoušci mohou těšit 16. dubna v pražské O2 areně. Konat se ale budou i dvě mezinárodní akce, vedle Poháru mistrů v Mladé Boleslavi se na Euro Floorball Tour v Brně představí česká mužská reprezentace.

Tatran Střešovice oslavuje extraligový titul
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Český florbal jde do sezony s novým generálním partnerem a nejvyšší soutěž mužů se bude hrát pod názvem Tipsport superliga. Sázková kancelář Tipsport nahradila jako hlavní sponzor v dosavadní extralize florbalistů AutoCont a bude podporovat i národní týmy mužů a žen."

"Smlouva je postavená na dvou pilířích. Jedním je základní finanční obnos, který je podobný, jako tomu bylo dosud. Novinkou je, že jsme velice motivováni, jakou bude mít florbal sledovanost a popularitu. Je to zejména na sledovanosti superligových a reprezentačních utkání v televizi. To plnění ze strany Tipsportu může být navýšeno opravdu významně," řekl prezident Českého florbalu Filip Šuman.

Přímé přenosy ze superligy bude Česká televize nově vysílat především v pondělí, prvním bude 28. října duel 3. kola mezi mistrovským Tatranem Střešovice a Vítkovicemi. Minimálně jeden zápas z každého kola bude vysílán v rámci internetové televize Tipsportu.

Je nám líto, video expirovalo.
Prezident českého florbalu Šuman: Letos to bude světový florbalový podzim

Po dvou zástupcích domácí nejvyšší soutěže mužů a žen se představí na Poháru mistrů, který se hraje od 2. do 4. října. V mužské kategorii to bude mistrovský Tatran Střešovice a domácí Mladá Boleslav, v ženské šampionky z Chodova a Herbadent Praha 11 SJM.

"Pohár mistrů přinese opět změnu systému. Pro české fanoušky to znamená takový fantastický pátek. Nebude se hrát v základních skupinách, ale všechny čtyři české týmy zasáhnou do nového systému bez možnosti oprav," prohlásil Šuman.

Střešovice jdou ve čtvrtfinále na norský Slevik, Mladá Boleslav na švýcarského mistra SV Wiler-Ersigen, Chodov na norský celek Sveiva a Herbadent na švýcarské šampionky Piranha Chur.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články