Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Curney překonal Skácela a je nejproduktivnějším hráčem historie superligy

Jiří Curney se podílel třemi body za gól a dvě asistence na výhře Mladé Boleslavi v dohrávce 14. kola florbalové superligy v Praze nad FbŠ Bohemians 8:5 a vytvořil nový historický rekord v produktivitě v základní části nejvyšší soutěže. Osmadvacetiletý bývalý hráč Třince, FBC Ostrava a Chodova si polepšil na 513 bodů za 296 branek a 217 asistencí z 247 zápasů. Jeho posun v historických tabulkách sledovalo v hale Sparty na Podvinném mlýně v duelu věnovaném školám 1348 diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Bohemians přilákali na zápas s Boleslaví víc než 1300 dětských diváků

Curney překonal bývalou oporu FBC Ostrava Petra Skácela, který zaznamenal 511 bodů za 214 gólů a 297 přihrávek z 275 duelů. "Jsem šťastný, že se mi to povedlo. Na rekordu mají velký podíl moji spoluhráči, za což jim děkuju a věřím, že to číslo společně ještě posuneme o dost dál," uvedl Curney.

Třiatřicetiletý Skácel nyní působí v prvoligovém Havířově a Curney s ním hrál více než tři roky za FBC Ostrava. "On byl výjimečný. Přirovnal bych ho k Petrovi Novotnému od nás z Boleslavi. Měl skvělý cit pro přihrávku. Když jsem s ním hrál, jedno, dvě střídání se nic nedělo a v tom třetím jsem najednou dostal na čepel míček a dával jsem gól do prázdné brány. Finální fázi měl dokonalou," podotkl Curney.

V Mladé Boleslavi působí Curney pátou sezonu a po třech vítězstvích v Poháru České pojišťovny chce s týmem zaútočit i na triumf v superlize, který zatím ambicióznímu klubu uniká. "Nemůžeme mít jiný cíl a děláme pro to všechno. Letos jsme zase silnější a lepší," řekl Curney, jenž má v play-off na kontě dalších 104 bodů za 60 gólů a 44 asistencí z 69 duelů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články