Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Chodov získal proti Vítkovicím mečbol, Střešovice snížily sérii s Boleslaví

Praha/Ostrava - Florbalisté mistrovského Chodova jsou jedinou výhru od postupu do superfinále superligy. Ve čtvrtém semifinále vyhráli v Ostravě nad domácími Vítkovicemi 11:4 a vedou v sérii na čtyři vítězné zápasy 3:1. Tatran Střešovice poprvé v boji o superfinále uspěl proti vítězi základní části Mladé Boleslavi a po výhře ve třetím duelu 5:0 snížil stav série na 1:2.

Utkání Chodov - Vítkovice
zdroj: Flickr/ceskyflorbal

Na vítězství Chodova se hattrickem podílel Martin Pražan, Michal Strachota si připsal čtyři body za gól a tři asistence. "Od druhé třetiny jsme podali jeden z nejlepších výkonů téhle sezony. Odvezli jsme si, co jsme chtěli, ale víme, že poslední krok je nejtěžší," řekl trenér Chodova David Podhráský, jehož tým prohrával po první třetině 1:3.

Vítkovicím nepomohlo ani tříbrankové představení Lukáše Hájka. "Vše se vyvíjí - hráči, hra, charakter. Tahle série bude pro naše kluky ještě hodně přínosná. Musíme si odpočinout, vyčistit hlavy a pokračujeme," vyhlížel kouč Vítkovic Pavel Brus čtvrteční pátý duel v Praze.

Po dvou gólech Tatranu vstřelili v pražské Areně Sparty na Podvinném mlýně Milan Meliš a Marek Beneš, brankář Michal Rebro vychytal jako první v letošním play-off čisté konto. "Dnes to bylo stejně kvalitní a vyrovnané utkání jako obě předchozí, tentokrát však s lepším výsledkem pro Tatran," řekl trenér Střešovic Luděk Beneš.

"Z naší strany to byl herně nejlepší výkon v sérii, který jsme bohužel nepodpořili produktivitou, což rozhodlo zápas. Byla tam z naší strany hromada neproměněných šancí a zápas se zlomil za stavu 0:2. Soupeř dal jednoduché branky po našich zbytečných chybách. Pokud tento výkon zopakujeme ve středu, tak věřím, že budeme lépe zakončovat a zápas vyhrajeme," uvedl kouč Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články