Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

České juniorské florbalistky jsou na MS ve finále, Švýcarky zdolaly po nájezdech

České florbalistky vyhrály v semifinále juniorského mistrovství světa v Katovicích nad Švýcarskem 5:4 po samostatných nájezdech a na 10. šampionátu budou hrát poprvé o zlato. Dvěma góly k tomu přispěla Anna Brucháčková, vítězný nájezd proměnila kapitánka Vendula Maroszová. Přímý přenos finále Česko – Švédsko sledujte na ČT sport Plus v neděli od 16:00.

České juniorské florbalistky oslavují vítězství v utkání MS
zdroj: twitter.com/ČT sport

Ve finále se tým kouče Tomáše Martiníka utká se Švédkami, které v repríze loňského finále z Uppsaly porazily finské šampionky 8:3. Dosud byla nejlepším výsledkem českého týmu do 19 let čtyři třetí místa z let 2010, 2014, 2018 a z loňska.

"Myslím, že už bylo na čase to prolomit. Ještě takovým způsobem, jakým se nám to povedlo. Je to skvělý pocit, chvilku si to užijeme a ještě si jdeme zítra pro vítězství," řekl Martiník.

Skóre otevřely v čase 5:11 Češky díky Adrianě Středulové. Švýcarky, které ovládly bez ztráty bodu základní skupinu A, odpověděly v 8. minutě, kdy skórovala zblízka Rahel Wyssová. Po 64 sekundách druhé třetiny otočila stav Anja Wyssová. Ve 27. minutě vyrovnala Karolína Mezerová, která usměrnila za Ellu-Fee Greberovou nahození Kristýny Lechnerové.

Podruhé dostala český tým do vedení v čase 45:28 Anna Brucháčková, jež využila chybu ve švýcarské rozehrávce. Za 88 sekund ale odpověděla Noelle Weisová a v 50. minutě využila při vyloučení Karolíny Janatkové přesilovou hru Dina Kochová. Přesně tři minuty před koncem třetí třetiny smazala ztrátu při power-play po přihrávce patnáctileté Karolíny Klubalové opět Brucháčková.

V rozstřelu se prosadily jen Maroszová a Lechnerová, Monika Šolleová ani v jednom ze čtyř nájezdů neinkasovala. "Jsme rády, že jsme první, kterým se to povedlo. Doufám, že se na to bude dlouho vzpomínat," radovala se Šolleová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články