Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Češi jsou po výhře nad Nory nabuzení, dalším soupeřem budou domácí Lotyši

Riga - Český výběr bez větších problémů zvládl vstup do turnaje, svěřenci trenéra Radima Cepka v úvodním zápase přehráli Norsko 8:4. V prvním představení českých florbalistů na světovém šampionátu v Rize se blýskl dvěma brankami a jednou asistencí útočník Jiří Curney. Češi si budou chtít zajistit další body v utkání s domácím Lotyšskem, v posledním vzájemném utkání ale na Lotyše nestačili a prohráli 4:5. Přímý přenos zápasu Finsko - Švýcarsko můžete sledovat exkluzivně na webu ctsport.cz od 14:15. Duel české reprezentace s Lotyšskem v 16:55 vysílá živě program ČT sport i náš web.

Jiří Curney v souboji s Norem Norströmem
zdroj: ČTK/PR/Český florbal/Martin

Český tým si chce hned o víkendu po duelech s Norskem a Lotyšskem zajistit přímý postup do čtvrtfinále. "Skupina není lehká a my musíme skončit do druhého místa, takže pro nás, i když to tak nevypadalo, to byl strašně důležitý zápas," řekl Curney k dlouho jednoznačnému průběhu utkání.

"My jsme ten zápas celkem kontrolovali až do té třetí třetiny. Oni se chytli nějakým gólem, my jsme možná trošku polevili, takže jsme to možná trošku zbytečně zdramatizovali. Ale myslím si, že jsme si to jinak pohlídali. Byl to takový kontrolovaný výkon," navázal Curney. Češi v úvodu Norům prakticky nepůjčili balonek a přes bránícího soupeře se v úvodní třetině dvakrát prosadili.

"Oni bránili, ale neměli jsme s tím až tak úplně problém. Celkem jsme tam i chodili, byly tam nějaké šance a bylo to hodně o nás. Norové nic neměli v úvodu a ten byl důležitý. Zvládli jsme ho," pochvaloval si Curney. Nejlepší kanonýr historie domácí nejvyšší soutěže s 272 góly z 221 utkání svůj druhý šampionát zahájil vydařeně. V 18. minutě zvýšil na 2:0 a v úvodu třetí třetiny upravil z trestného střílení na 6:1.

Nedělní duel s Lotyšskem, které poženou domácí fanoušci, bude podle něj o poznání těžší. "Bude to tvrdší. Myslím si, že do nás víc půjdou a bude tam víc soubojů. Dneska jsme hráli hodně okolo, těch soubojů tam na tu mezinárodní úroveň nebylo tolik. Lotyši jsou vysocí, silní, takže zítra to bude trošku jiný zápas," uvedl Curney.

"Sám jsem zvědavý, kolik lidí přijde. Když jich bude hodně, tak to bude bomba. Musíme hrát úplně stejně, chytnout začátek a zvládnout ten průběh. Kontrolovat hru. V sobotu se nám to povedlo, ale musíme hrát líp, třeba by to nemuselo proti Lotyšsku stačit," dodal Curney.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články