Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Do Chuchle míří evropská žokejská elita, na startu bude i Minařík a Janáček

Praha – Atraktivní podívanou uvidí fanoušci dostihového sportu v sobotu odpoledne na závodišti ve Velké Chuchli. Na startu Evropského poháru žokejů se představí hned několik jezdců ze světové špičky a proti věhlasným jménům se postaví dva domácí zástupci Filip Minařík a Václav Janáček. Přímý přenos sledujte od 14:00 na ČT sport nebo na našem webu.

Nakonec nepřijedou hvězdní Francouzi Oliver Peslier a Maxime Guyon, ale i tak se sejde v sedlech výborná konkurence. Na startu budou jiní Francouzi Fabrice Veron a Theo Bachelot, Brit Martin Dwyer, Italové Umberto Rispoli a Cristian Demuro, Slovák Jaroslav Línek nebo irský žokej Tadhg O'Shea. Pojede i Kazach Bauyržan Murzabajev, úřadující český šampion.

Sestavu žokejů pomáhal zajistit Minařík, který žije a ponejvíce startuje v Německu. Závod s přehlídkou elitních žokejů může podle něj přilákat k dostihům děti. "Pokud za deset let vydrží jezdit jeden, co se přišel podívat, tak to nebyl zahozený čas," řekl nejúspěšnější český žokej, který letos překonal metu 1400 výher.

"Je to událost, která určitě české dostihy posunuje někam dál. Já v poslední době jezdím v několika zemích, ale myslím, že na takovouto akci můžeme být v Česku hrdí," uvedl Janáček.

Poběží se pět dostihů, vrcholem bude od 16:45 Leram European Jockey's Cup Million na 1400 metrů s dotací 1,65 milionu korun pro tříleté koně. Zasáhne do něj dvanáct koní. Celková dotace poháru činí téměř čtyři miliony korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Velké Chuchle míří premiéra Evropského poháru žokejů
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články