Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Česká parkurová elita se sešla v Chuchli

Poprvé po několika letech se česká parkurová reprezentace sešla v závodě na domácím kolbišti. Na mítinku v pražské Chuchli nechyběla ani Anna Kellnerová, která vůbec poprvé startovala v Česku na klisně Catch Me If You Can. Formu potvrdila teprve sedmnáctiletá Sára Vingrálková, která dokázala opakovaně porazit své kolegy z národního týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kellnerová a další reprezentanti soutěžili v Chuchli

Za normálních okolností by většina z předních skokových jezdců startovala v zahraničí na mezinárodních závodech. Vzhledem k současným omezením i shodě náhod se všichni adepti na účast na olympijských hrách v Tokiu potkali v Chuchle Aréně.

"Dnešní závody byly opravdu skvělé, parkur byl technický, krásně postavený, byly tam zajímavé linie, takže bylo opravdu co skákat a koně si to opravdu moc užili, po dlouhé době být na závodech, takže jsem měla radost," svěřila se Anna Kellnerová.

Ta s klisnou Catch Me v pátečním závodě předčila reprezentační kolegy Opatrného, Zváru nebo Papouška, v rozeskakování byla devátá.

Zvítězila další potenciální olympijská účastnice Sára Vingrálková s L'Amour. "Jsem velmi spokojená, koně skákají moc dobře a na závodech se mi celkově strašně moc líbí," uvedla Vingrálková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články