Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Zemanová po zaváhání z úvodu skončila v Troyes ve druhé desítce. Dařilo se Borošovi

Kristýna Zemanová nezopakovala své šesté místo z minulého závodu Světového poháru a ve francouzském Troyes dojela třináctá. Z vítězství se podruhé v řadě raduje Ceylin del Carmen Alvaradová. Závod se vydařil Michaelu Borošovi, který si po jedenáctém místě připsal nejlepší výsledek v sezoně. Zvítězil Eli Iserbyt.

Je nám líto, video expirovalo.
Boroš byl na SP v Troyes jedenáctý, Zemanová třináctá

Kristýna Zemanová měla v Troyes tu čest a privilegium startovat z první řady, kam ji katapultovaly její poslední výsledky. Této výhody ale nevyužila: po zaváhání jedné ze soupeřek ztratila pozice a rázem figurovala až na chvostu druhé desítky. Potvrdila tím vlastní slova o svých pomalejších startech do závodů.

Na městském okruhu v Troyes se dvacetiletá závodnice posouvala pomalým krokem kupředu, zatímco čelo závodu odjíždělo. Tvořily jej podle očekávání hlavní nizozemské favoritky Puck Pietersová a Ceylin del Carmen Alvaradová, vítězka posledního klání v Dendermonde. Stíhaly je další závodnice včetně Zoe Bäckstedtové, britské nastupující hvězdy, která ale nakonec dojela až osmá.

"Mám radši suché a rychlejší závody," říkala Zemanová v týdnu před startem. V Troyes, kde bylo během ženského klání krásné slunečné počasí, se dvacetiletá závodnice dlouho bila o pozice na začátku druhé desítky – nakonec to rodačce z Kosmonos stačilo na celkové třinácté místo. V porovnání závodnic z kategorie do 23 let skončila čtvrtá.

Z druhého vítězství v sezoně se raduje Alvaradová, které patřil i minulý víkend v Dendermonde. Pětadvacetiletá cyklokrosařka zlomila v polovině závodu odpor krajanky Pietersové, pro niž to byl teprve druhý závod v sezoně. Alvaradovou o prvenství nepřipravila ani řada drobných chyb na náročné trati. Úspěch Nizozemek stvrdila bronzem Lucinda Brandová.

Mužský závod vyhrál i přes nevydařený start Eli Iserbyt, který v polovině závodu předjel dosud vedoucího Larse van der Haara. I čtvrtý závod letošního Světového poháru tak má odlišného vítěze. Michael Boroš finišoval v cílové rovince proti Timonu Rüeggovi o desáté místo, nakonec končí těsně jedenáctý. Jde o nejlepší umístění v sezoně pro českého cyklokrosaře.

Závod Světového poháru v cyklokrosu v Troyes (Francie):

Ženy: 1. Alvaradová 49:55, 2. Pieterseová -21, 3. Brandová (všechny Niz.) -44, 4. Casasolaová (It.) -49, 5. Van der Heijdenová (Niz.) -1:05, 6. Schreiberová (Luc.) -1:09, ...13. Zemanová -2:14, 34. Jeřábková -5:22, 40. Hladíková (všechny ČR) -5:58.

Průběžné pořadí (po 4 ze 14 závodů): 1. Alvaradová 135, 2. Van Empelová (Niz.) 80, 3. Bäckstedtová (Brit.) 77, ...9. Zemanová 49, 53. Hladíková 1.

Muži: 1. Iserbyt (Belg.) 56:35, 2. Van der Haar -10, 3. Nieuwenhuis (oba Niz.) -1:29, 4. Kuypers (Belg.) -1:41, 5. Kamp (Niz.) -1:52, 6. Sweeck (Belg.) -2:05, ...11. Boroš (ČR) -2:24.

Průběžné pořadí (po 4 ze 14 závodů): 1. Iserbyt 122, 2. Van der Haar 121, 3. Ronhaar (Niz.) 88, ...18. Boroš 28.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články