Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Wiggins se stal britskou sportovní osobností roku

Londýn - Britskou sportovní osobností roku byl v prestižní anketě BBC zvolen cyklista Bradley Wiggins. Jako první Brit letos vyhrál slavný závod Tour de France a poté na olympijských hrách získal zlato v časovce, což byla jeho rekordní sedmá medaile pod pěti kruhy.

Bradley Wiggins
zdroj: AP Photo autor: Sergey Ponomarev

"Byl to úžasný rok. Stát tu se všemi těmito lidmi je něco neuvěřitelného. Děkuji všem, kteří pro mě hlasovali," uvedl při vyhlášení v londýnské ExCel areně Wiggins, jemuž cenu v podobě televizní kamery předali vévodkyně z Cambridge a fotbalista David Beckham.

Dvaatřicetiletý Wiggins vyhrál anketu jako druhý cyklista za sebou, loni získal nejvíc hlasů od fanoušků Mark Cavendish. Druhá skončila olympijská vítězka v sedmiboji Jessica Ennisová, jež před dvěma týdny vyhrála společně s Wigginsem novinářskou anketu o nejlepšího britského sportovce. Třetí místo obsadil tenista Andy Murray.

Zahraniční osobností roku byl vyhlášen jamajský sprinter Usain Bolt, který cenu získal potřetí během pěti let. Týmem roku se stala britská olympijská a paralympijská reprezentace, jež v Londýně vybojovala celkem 185 medailí.

Cenu za celoživotní přínos přebral bývalý vynikající atlet Sebastian Coe, který byl šéfem organizačního výboru her.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články