Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Wiebesová je po roční pauze znovu evropskou šampionkou. V Belgii vyhrála ve sprintu

Nizozemská nadvláda nad mistrovstvím Evropy v silničních závodech žen pokračuje. Svůj druhý titul získala na trati v Belgii sprinterka Lorena Wiebesová, která v hromadném závěru porazila Elisu Balsamovou a Dariu Pikulikovou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Novou mistryní Evropy je Lorena Wiebesová

Pětadvacetiletá Wiebesová se poprvé stala evropskou šampionkou před dvěma lety v Mnichově. Na trůn se vrátila po loňském stříbru, kdy zvítězila její krajanka Mischa Bredewoldová. Z devíti ročníků ME triumfovaly Nizozemky už poosmé.

"Bylo to hodně chaotické, ale moje týmové kolegyně byly v průběhu celého závodu skvělé. Byla jsem tam pak chvilku trošku vzadu, ale finiš mi vyšel a mám velkou radost. Vždy je skvělé jezdit v nějakém mimořádném dresu, takže se zase těším na dres evropské šampionky," uvedla Wiebesová v rozhovoru pro Evropskou cyklistickou unii (UEC).

České reprezentantky Nikola Nosková s Jarmilou Machačovou závod dlouhý 162 kilometrů nedokončily.  Přestože velkou část Evropy sužují vydatné deště a povodně, cyklistky odjely čtyřhodinový závod na suchu. V jeho úvodu byla vidět Machačová. Pak strávila zhruba 37 kilometrů v úniku Nosková, ale byla osamocená a peloton ji pohltil 90 km před cílem, v dalším průběhu navíc spadla.

Přibližně 30 kilometrů před koncem se pokusila odjet Španělka Sara Martínová, ale ani ona neuspěla a peloton její skromný náskok bezpečně zlikvidoval. Situaci v čele se snažily kontrolovat Nizozemky a Belgičanky, ale zatímco Wiebesová suverénně ovládla spurt, domácí cyklistky zůstaly bez medaile.

V závodě juniorů byl nejlepší Nor Felix Örn-Kristoff, jenž zvítězil před Španělem Héctorem Álvarezem a Francouzem Paulem Seixasem. Nejlepším z českých mladíků byl na 71. místě Štěpán Zahálka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články