Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Triatlon ČR 2024

Welsford oslavil své narozeniny už třetím triumfem na Tour Down Under

Sam Welsford je oficiálně závodníkem týmu Bora-hansgrohe teprve od prvního ledna. A už má tři vítězství. To zatím poslední přidal ve čtvrté etapě Tour Down Under, kde v hromadném spurtu porazil Biniama Girmaye a Larse Bovena. Oslavil tím své 28. narozeniny.

Sam Welsford vítězí ve 4. etapě Tour Down Under
zdroj: ČTK / Profimedia

Sam Welsford na svém domácím závodě, který již více než dekádu slouží jako otvírák cyklistické sezony WorldTour, vyhrál první, třetí a nyní i čtvrtou etapu. Australan přitom přišel do nového týmu Bora-hansgrohe teprve s příchodem nového roku – předtím si v dresu DSM-firmenich připsal pouze jeden triumf na závodě nejvyšší kategorie.

V závěru čtvrté etapy Welsford znovu těžil z práce svých kolegů Ryana Mullena a Dannyho van Poppela. Na rozdíl od předchozích etap ale tentokrát nevyšlo vše ideálně a Welsford v úplném závěru nebyl za zadním kolem van Poppela. Musel tak bojovat "za své" a odrážet závěrečný finiš Biniama Girmaye, který ale neměl síly na to, aby Australana dokázal porazit.

Welsford tak ideálně oslavil své 28. narozeniny. "Dnes to bylo v závěru fakt rychlé. Nebyl jsem hned za Dannym, tak jsem se musel vyvézt za jinými závodníky," líčil v cíli australský spurter, který vede i bodovací soutěž.

V závěrečných dvou etapách ale již kvůli profilu zřejmě šanci mít nebude. Tour Down Under totiž v noci z pátku na sobotu pokračuje etapou s dvěma výjezdy na známý kopec Willunga Hill. Průběžné vedení v nich bude hájit mladý Mexičan Isaac Del Toro.

Pavel Bittner se v závěru nedostal na lepší pozice a projel cílem na jedenáctém místě, hned v závěsu za ním byl klasifikován Mathas Vacek. Josef Černý dojel o minutu později za hlavním polem.

Cyklistický etapový závod Tour Down Under (WorldTour) – 4. etapa (136,2 km):

1. Welsford (Austr./Bora-hansgrohe) 2:59:50, 2. Girmay (Erit./Intermarché-Wanty), 3. Boven (Niz./Alpecin-Deceuninck), 4. Fretin (Belg./Cofidis), 5. Pithie (N. Zél./Groupama-FDJ), 6. Serrano (Šp./Movistar), ...11. Bittner (ČR/dsm-firmenich PostNL), 12. M. Vacek (ČR/Lidl-Trek) všichni stejný čas, 131. Černý (ČR/Soudal-Quick Step) -59.

Průběžné pořadí: 1. Del Toro (Mex./UAE Team Emirates) 13:15:54, 2. Girmay -1, 3. Strong (N. Zél./Israel-Premier Tech) -2, 4. Mariault (Fr./Cofidis) -5, 5. Williams (Brit./Israel-Premier Tech), 6. Boven oba -7, ...22. M. Vacek -11, 83. Bittner -1:10, 122. Černý -8:37.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články