Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Výborný taktický výkon udržel Stoška se Seewaldem po nejdelší etapě v čele Cape Epic

Co si včera najeli, dnes po vyspělém taktickém výkonu v poklidu udrželi. Po 2. etapě nejslavnějšího závodu horských kol Cape Epic je stále ve vedení dvojice Martin Stošek s Němcem Andreasem Seewaldem s náskokem 4:56 minuty. Nejdelší etapu tohoto ročníku dlouhou 123 kilometrů ve spurtu ovládlo švýcarské duo Nino Schurter a Lars Forster, přestože i dnes řešili defekt. Mezi ženami zvítězila v etapě dvojice Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie a Jihoafričanka Robyn de Grootová, celkově však po předchozích problémech výrazně ztrácí.

Je nám líto, video expirovalo.
Poslední dva kilometry 2. etapy Cape Epic

Česko-německé duo se drželo po celý závod na čele a hlídalo si náskok získaný předchozí den. Čím víc se blížil závěr etapy, tím byl tým Canyon Northwave opatrnější, a nakonec dojel na čtvrté pozici v etapě se ztrátou pouhých deseti sekund.

V celkovém pořadí mají Stošek a Seewald dál výrazný náskok téměř pěti minut před Nizozemcem Hansem Beckingem a Portugalcem Josém Diasem, kteří dnes skončili třetí dvě sekundy za vítěznou dvojicí.

Stošek, který se Seewaldem vyhrál pondělní etapu a dostal se do čela, se může stát třetím českým vítězem Cape Epic. V letech 2013, 2015 a 2018 slavil triumf Jaroslav Kulhavý, v roce 2014 uspěl Kristián Hynek. 

Právě Hynek a Matouš Ulman obsadili v dnešní etapě 19. místo. V celkovém pořadí jim pak patří aktuálně 15. příčka.

Královskou etapu letošního Cape Epic dlouhou 123 kilometrů s převýšením 2350 metrů zvládlo nejlépe duo Schurter, Forster. Olympijský vítěz a mnohonásobný mistr světa Schurter se svým parťákem si spravili etapovým prvenstvím chuť po nezdarech v předchozích dvou dnech. 

Vítězové Cape Epic z roku 2019 se v prologu i první etapě potýkali s technickými problémy, kvůli kterým jsou celkově pátí s mankem přes osm a půl minuty. Schurtera, který vyhrál populární závod dvakrát, postihl defekt i dnes, ale stihl ho rychle opravit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články