Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Voeckler: Dojedu ještě jednou na Champs-Elysées a rozloučím se

Paříž – Letošní sezona je poslední pro Fabiana Cancellaru a Joaquíma Rodrígueze, ta následující bude rozlučkou v případě Thomase Voecklera. Jeden z nejvýraznějších závodníků v celém pelotonu oznámil své rozhodnutí ukončit profesionální kariéru po Tour de France 2017.

Thomas Voeckler
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Voeckler je stálicí v závodnickém pelotonu, kde nechybí od roku 2000. Zároveň se během let stal i jistou anomálií – celou svou kariéru totiž strávil ve francouzských týmech, a navíc od sezony 2005 jezdí za stejnou stáj. Ta se v minulosti jmenovala Bouygues Telecom a Europcar, nyní si drží název Direct Energie.

V současnosti 37letý závodník zažil největší úspěchy během dvou ročníků Tour de France, a to 2004 a 2011. V součtu po dvacet etap držel žlutý trikot a v ročníku 2011 to dotáhl až na čtvrtou příčku celkového pořadí, což pro Voecklera, který rozhodně není žádným excelentním vrchařem, byl životní úspěch. Na pódium mu tehdy chybělo pouhých 50 vteřin  do paměti televizních diváků navždy vstoupil obraz francouzského závodníka, který se svým typicky vyplazeným jazykem lapá po dechu.

"Tour de France mi dala vše, takže skončím tam, kde pro mě vše začalo," oznámil Francouz, který svou první Tour odjel v roce 2003 a celkem jich i s předpokládaným startem v příštím roce bude mít na kontě rovných patnáct. V letošní sezoně ještě objede dva závody po Francii, Tour de Vendée a Paříž-Tours.

"Bez lítosti, ale ne bez emocí," napsal Voeckler na Twitteru.

Thomas Voeckler
zdroj: ČTK/AP Photo autor: Laurent Cipriani
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články