Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vingegaard je zpět v pelotonu. V Chorvatsku už vyhrál etapu

Od svého červencového triumfu na Tour de France nezávodil a podle hlasů ze svého týmu se na něm podepisovala pozornost publika po přelomovém triumfu. Nyní už je ale Jonas Vingegaard zpátky v pelotonu. A hned si připsal vítězství, když vyhrál třetí etapu závodu Kolem Chorvatska.

Je nám líto, video expirovalo.
Vingegaard poprvé od Tour vyhrál

Vingegaard se před dvěma měsíci stal prvním dánským vítězem Tour de France. Od té doby nezávodil –⁠ doma v Dánsku měl mnoho mediálních povinností. Zatímco například jeho velký soupeř Tadej Pogačar absolvoval třeba mistrovství světa v Austrálii, Vingegaard se šetřil a do pelotonu se vrátil až na závodě Kolem Chorvatska.

Zde průběžné vedení drží Ital Jonathan Milan, který vyhrál první dvě etapy do Ludbregu a Zadaru. Třetí závodní den, který vrcholil stoupáním v Primoštenu, už ale vyhrál Vingegaard. Dánský cyklista v závěru zachytil nástup Oscara Onleyho z týmu DSM a na posledních metrech mladého Brita i přestihl.

Milan šestietapový závod, který vyvrcholí v neděli v Záhřebu, stále vede. V pořadí má ale už jen vteřinový náskok před druhým Vingegaardem.Třetí Onley ztrácí v polovině závodu pět sekund.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články