Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

V první etapě Czech Tour zvítězil Lamperti. Ve finiši porazil Bittnera

Úvodní etapu letošní Czech Tour vyhrál jednadvacetiletý Američan Luke Lamperti. Člen týmu Soudal-QuickStep porazil ve finiši v Ostravě těsně Pavla Bittnera. Přímý přenos druhé etapy Czech Tour sledujte v pátek od 15:40 na ČT2 a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr 1. etapy Czech Tour s ohlasem vítěze

Většinu z dnešní přes sto padesát kilometrů dlouhé trasy z Prostějova do Ostravy s převýšením přesahujícím 1400 metrů strávili v úniku čeští závodnici Filip Řeha s Tomášem Kalojírosem, kteří se rozdělili až 11 kilometrů před cílem, kdy nastoupil zástupce týmu Pierre Baguette Cycling. Peloton Kalojírose dojel až po dalších pěti kilometrech a chystal se závěrečný sprint. 

Po zatáčce v posledních metrech se dostal do čela český favorit Pavel Bittner. V dlouhém finiši po kostkách však nestačil na mladého Američana Luka Lampertiho (Soudal-QuickStep) a skončil druhý před dotírajícím izraelským jezdcem Itamarem Einhornem. Lampertiho stájový kolega a dvojnásobný mistr světa Julian Alaphilippe obsadil 84. místo.

"Chtěl jsem sice vyhrát, chybělo málo, ale druhé místo před domácím publikem se počítá. Mám formu a myslím, že jsou další etapy, kde je šance na vítězství," uvedl Bittner pro oficiální web závodu a ocenil české závodníky. "Jsem moc rád, že byli Češi dnes vidět. A fanoušci jsou od prvního dne skvělí, atmosféra je vynikající," ocenil.

"Pro mě je vždycky těžké uspět v rovinaté etapě. Zvlášť když tu máte týmy plné sprinterů. Ale stejně nikdy nevíte. Jsem šťastný. Tento závod zahajuje druhou část mé letošní sezony a zahájit ji vítězstvím je skvělý pocit," pochvaloval si Lamperti, který jezdí první rok mezi profesionály.

Zdroj
ČT sport, ČTK, CzechTour

Hlavní zprávy

Nejčtenější články