Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V Plzni startuje cyklokrosová špička včetně Štybara

Plzeň - Druhý díl Světového poháru v cyklokrosu se dnes uskuteční v Plzni a v letošní sezoně neporažený mistr světa Zdeněk Štybar touží po dalším úspěchu. V areálu U Svatého Jiří na Doubravce se představí prakticky kompletní světová špička a vítěznou sérii českého jezdce chtějí ukončit především Belgičané. Start žen je ve 13:00, muži vyrazí na okruh ve 14:30. Oba přenosy sledujte v přímém přenosu na programu ČT4 nebo webu SportŽivě.cz.

Štybar startoval v šesti závodech a nic jiného než prvenství nezná. "Určitě jsem to nečekal, jsem mile překvapen, ale hlavně aby mi to vydrželo alespoň i pro Plzeň," řekl. Domácí starty má moc rád. "Těším se. Přijede celý stříbrský fan club, ale žádné pravidlo, že vyhraji, tu není. Ale budu doufat, že to vyjde," prohlásil Štybar, který obhajuje vítězství v celém seriálu.

Největšími soupeři by mu měli být belgičtí jezdci, kterých v úvodním podniku SP v Aigle skončilo v elitní desítce sedm. "Všichni jsou dobří a hlavně forma Alberta jde rychle nahoru. Nijsovi se nepovedl závod v Namuru a je na tom asi špatně spíše po psychické stránce. Nyní byl ale týden na Mallorce, takže uvidíme, jak se to projeví," uvedl Štybar.

V českých reprezentačních barvách pojedou i David Kášek, Ondřej Bambula, Jiří Polnický, Radomír Šimůnek, Petr Dlask, Martin Zlámalík, Vladimír Kyzivát a Karel Hník. Mezi ženami bude největším želízkem v ohni Kateřina Nashová s Pavlou Havlíkovou, které doplní Jana Kyptová, Martina Mikulášková a Zuzana Pirzkallová.

Trať zpestřili pořadatelé 23 schody, které mohou hrát v závodu klíčovou roli. "Jsou situovány těsně před cílovou rovinkou a s největší pravděpodobností se v této pasáži bude závod rozhodovat," řekl jeden z hlavních organizátorů Jiří Novotný. V Plzni budou závodit nejen profesionálové. Na sobotu chystají pořadatelé závod pro veřejnost na horských kolech "Škoda Cross". Startovné se neplatí. "Jde nám o popularizaci cyklistiky," uvedl Novotný.

Před rokem zvítězil v Plzni Niels Albert před Svenem Nijsem, Štybar dojel třetí a do elitní desítky se dostal ještě Šimůnek na sedmém místě. "Bylo by hezké, kdyby Zdeněk vyhrál. Formu na to rozhodně má. V Aigle jeli velmi dobře i Zlámalík a Šimůnek, ale měli smůlu na defekty. I ti by mohli být do desítky," řekl reprezentační kouč Stanislav Bambula.

Stanislav Bambula
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články