Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Uprchlíci neuspěli, druhý etapový triumf na Giru slaví Bouhanni

Foligno (Itálie) – Opět ukázal, že při absenci Andreho Greipela bude patřit k hlavním favoritům ve spurtu. Francouzký cyklista Nacer Bouhanni po souboji v posledních metrech ovládl sedmou etapu Giro d'Italia a připsal si druhé vítězství. Lídr Michael Matthews z Austrálie dojel jako čtvrtý a v sobotu pojede do hor stále v růžovém trikotu lídra.

Nacer Bouhanni slaví etapový triumf na Giro d'Italia
zdroj: ČTK/AP autor: Fabio Ferrari

Třiadvacetiletý Bouhanni už na letošním Giru triumfoval v úterý v první etapě na italském území. V cíli ve Folignu porazil o půl kola domácího Giacoma Nizzola, třetí byl Slovinec Luka Mezgec. Pro předloňského mistra Francie Bouhanniho to byl letošní šestý triumf, vyhrál například také etapu na Paříž–Nice.

"Je skvělé vyhrát podruhé. Jsem šťastný i za tým, který odvedl neuvěřitelnou práci – schovávali mě před větrem a stíhali uprchlíky," uvedl Bouhanni.

Smutnými hrdiny dne bylo pět uprchlíků, kteří jeli v úniku téměř 200 z celkových 211 km. V závěru však neměli na otevřeném rovném úseku šanci proti rozjetému pelotonu, jenž je zhruba čtyři kilometry před cílem pohltil.

V závodě už podle očekávání nepokračoval jeden z favoritů Joaquim Rodríguez. Španělský člen týmu Kaťuša dojel do cíle čtvrteční etapy po pádu se zlomenými dvěma žebry a palcem na ruce.

Růžový trikot si udržel Matthews, který dojel čtvrtý, a na krajana Cadela Evanse má náskok 21 sekund. Nicméně v sobotu bude mít podle všeho těžkou práci s jeho hájením. Na cyklisty čeká 179 km z Foligna do Montecopiola a na posledních 50 km budou tři horské prémie, z toho dvě první kategorie.

Jedním ze stoupání bude Carpegna, kde často trénoval Marco Pantani, jemuž je letošní ročník Gira věnován. Populární "Pirát" zemřel před deseti lety.

Cyklistický etapový závod Giro d'Italia – 7. etapa:

1. Bouhanni (Fr./FDJ.fr) 5:16:05, 2. Nizzolo (It./Trek), 3. Mezgec (Slovin./Giant), 4. Matthews (Austr./Orica), 5. Ferrari (It./Lampre), 6. Farrar (USA/Garmin), 7. Battaglin (It./Bardiani Valvole), 8. Van Poppel (Niz./Trek), 9. Rovnyj (Rus./Tinkoff-Saxo), 10. Viviani (It./Cannondale) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Matthews 29:34:19, 2. Evans (Austr./BMC Racing) -21, 3. Urán (Kol./Omega Pharma-Quick-Step) -1:18, 4. Majka (Pol./Tinkoff-Saxo), 5. Morabito (Švýc./BMC Racing), 6. Rabottini (It./Neri Sottoli) všichni -1:25, 7. Santaromita (It./Orica) -1:47, 8. Aru (It./Astana) -1:51, 9. Wellens (Belg./Lotto) -1:52, 10. Basso (It./Cannondale) -2:06.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články