Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Vingegaard vyléčil zlomeniny a zúčastní se Tour de France i s van Aertem

Dánský cyklista Jonas Vingegaard bude na Tour de France útočit na třetí titul v řadě. Jeho účast ohrožovaly zlomeniny klíční kosti a žeber, které utrpěl v pádu při dubnovém závodu v Baskicku. Tým Visma-Lease a Bike jeho účast potvrdila i se jménem kolegy Wouta van Aerta.

Jonas Vingegaard a Wout van Aert
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

Vingegaard i jeho belgický kolega bojovali s časem. Ještě minulý týden jejich trenéři odhadovali šance, že se Tour de France zúčastní, padesát na padesát. Sedmadvacetiletý dánský šampion měl pauzu téměř tři měsíce.

"Jsem nadšený, že pojedu Tour. Posledních pár měsíců nebylo jednoduchých, ale děkuji své rodině i týmu za neustálou podporu. Cítím se dobře a jsem velmi namotivovaný," uvedl dánský šampion.

"Jsem na Jonase a jeho trenérský tým nesmírně pyšný. V uplynulých týdnech ukázal, jaký je to šampion mentálně i tělesně. Samozřejmě ale nevíme, na co to bude stačit," uvedl sportovní ředitel Martijn Zeeman.

Van Aert léčil také zlomenou klíční kost, několik žeber a také hrudní kost. Na rozdíl od Vingegaarda už se do pelotonu vrátil a na konci května jel etapy Kolem Norska.

Vedle něj budou Dánovi pomáhat při obhajobě prvenství Američané Matteo Jorgenson a Sepp Kuss, Belgičan Tiesj Benoot, Nizozemec Wilco Kelderman, Francouz Christophe Laporte a Slovinec Jan Tratnik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články